Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Meta egzodus

4.8
(20)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

London bridge is falling down, falling down

Zaposlenici tvrtke Meta navodno su nezadovoljni uvjetima na svojim radnim mjestima nakon što je u posljednjih šest mjeseci vrijednost njezinih dionica pala za gotovo 40% (s 380 dolara u rujnu na 216,49 dolara u petak) zbog čega mnogi žele napustiti tvrtku.  

Prema The Postu navodno je mnoštvo zaposlenika tvrtke Meta međusobno razmjenjivalo poruke kako bi podijelili i izrazili pritužbe te razočaranja svojim pozicijama u tvrtki pod vodstvom Marka Zuckerberga. Naime, u SAD-u je uobičajeno da se novčana naknada softverskih inženjera sastoji od otprilike 50% u gotovini i 50% u dionicama, pri čemu zaposlenici početnici dobivaju više novca, dok oni iskusniji – više dionica. S obzirom na spomenuti pad vrijednosti dionica razumljivo je i nezadovoljstvo zaposlenika.

Iako čitav tehnološki sektor bilježi pad vrijednosti dionica, Meta je definitivno najveći gubitnik, a razloga je mnogo; možemo početi od curenja osjetljivih informacija zahvaljujući zviždačici Frances Haugen do promjene pravila sadržaja o nasilju i pozivanju na nasilje na platformama Facebook i Instagram, čime je Ukrajincima odobreno izražavanje govora mržnje prema Rusima.

Podsjetimo da se ruski Istražni odbor oglasio priopćenjem o spomenutoj odluci Uprave tvrtke Meta te upozorio kako bi se tim potezom na Facebooku mogli prekršiti članci ruskog kaznenog zakona protiv javnih poziva na ekstremističke aktivnosti. „Takve akcije uprave tvrtke (Meta) ne samo da tvore ideju da su terorističke aktivnosti dopuštene, već su usmjerene na poticanje mržnje i neprijateljstva prema građanima Ruske Federacije“, priopćilo je i državno tužiteljstvo. U njihovom izvješću se navodi kako je podnesen zahtjev sudu za priznavanje tvrtke Meta kao ekstremističke organizacije i zabranu njezinih aktivnosti u Rusiji.

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 4.8 / 5. Ukupno glasova: 20

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije