Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaVijestiMilijuni životinja, insekata i ptica odjednom hodaju u krugovima diljem svijeta –...

Milijuni životinja, insekata i ptica odjednom hodaju u krugovima diljem svijeta – nitko ne zna zašto

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Što se događa?

Neobičan novi fenomen nedavno je zaludio internet. Milijuni životinja, insekata i ptica snimljeni su kako hodaju u krug danima, ponekad i tjednima, diljem svijeta – a nitko ne zna zašto.

Dok stručnjaci pokušavaju pronaći objašnjenje bizarnog fenomena, neki ovo čudno ponašanje pripisuju bolesti, promjenama u magnetskom polju Zemlje, pokvarenoj hrani, parazitskim crvima u mozgu, eksperimentima u CERN-u, nadolazećem pomaku polova ili skokovima elektromagnetskog zračenja.

Kako izvještava endoftheamericandream.com, početkom studenog je uočena grupa ovaca u sjevernoj Kini koja je počela neprestano hodati u krug.

To je trajalo gotovo dva tjedna, a snimke ovakvog ponašanja vrlo su se brzo proširile na raznim platformama društvenih medija…

„Bizarna video snimka snimljena na jednoj kineskoj farmi prikazuje skupinu ovaca koje hodaju u krug gotovo dva tjedna bez prestanka. Čudno ponašanje dovodi promatrače — i vlasnika ovce — do krajnje zbunjenosti dok pokušavaju utvrditi što se krije iza toga. Snimka je snimljena ranije ovog mjeseca u sjevernoj Kini.

Kamera zatvorenog kruga na lokalnoj farmi uhvatila je stotine ovaca kako hodaju u smjeru kazaljke na satu unutar svog obora. Nisu se sve životinje isprva pridružile, promatrajući radnju iz središta stada prije nego što su se pridružile ostatku krda.“

Potencijalno objašnjenje podijelio je Matt Bell, profesor i direktor na Odsjeku za poljoprivredu na Sveučilištu Hartpury u Gloucesteru u Engleskoj.

“Čini se da su ovce u toru dulje vrijeme, a to može dovesti do stereotipnog ponašanja, s opetovanim kruženjem zbog frustracije zbog boravka u toru i ograničenosti. Ovo nije dobro. Zatim se druge ovce pridružuju jer su one životinje u stadu i povezuju se ili se pridružuju svojim prijateljima,” rekao je Bell za Newsweek.

Možda je Bell u pravu, ali zašto toliko drugih životinja, insekata i ptica također hoda u krug diljem Zemlje? Ono čemu svjedočimo nije samo ograničeno na jednu skupinu ovaca u sjevernoj Kini.

Čini se da je to nešto što se događa u cijelom svijetu, pa je potrebno ipak nešto sveobuhvatnije objašnjenje.

Nedavni članak New york Posta skrenuo je pažnju na činjenicu da su neki golubovi u Ujedinjenom Kraljevstvu kružili poput “stvorova nalik zombijima”, a za sve je okrivljena određena virusna bolest…

„Virusna bolest pretvorila je golubove u Ujedinjenom Kraljevstvu u stvorenja slična zombijima – uzrokujući da razviju uvrnute vratove i hodaju u krug, rekli su stručnjaci za životinje.“

Ova bolest je poznata kao “paramiksovirus golubova”, a rečeno je da “može zahvatiti golubove, golubove i perad”

“Posljednjih nekoliko tjedana došlo je do povećanja broja prizemljenih golubova koji dolaze u Sklonište za životinje JSPCA, od kojih su mnogi pokazivali neurološke znakove kao što su iskrivljeni vrat, kruženje ili nesposobnost stajanja,” rekli su iz organizacije za spašavanje životinja sa sjedištem u St. Helieru, Jersey.

Rečeno je da se čini da je bolest paramiksovirus golubova, koji se opisuje kao ‘neizmjerno smrtonosna virusna bolest koja može pogoditi golubove, golubove i perad’.”

Dakle, ovo može biti objašnjenje zašto je mnogo ptica hodalo okolo u krugovima, ali ne bi objasnilo zašto je tako mnogo ovaca, kokoši i insekata pogođeno.

Ono što nam treba je teorija koja može objasniti sve čemu smo svjedočili.

Pridoda li se ovom čudnom životinjskom fenomenu i pojava tzv. „balerina sindroma“ kod ljudi, koji se odjednom, iz čista mira počinju okretati oko sebe prije nego kolabiraju, stvari postaju zaista sve sumnjivije…

Vezano: Što uzrokuje tzv. „balerina sindrom“ iz uznemiravajućih videa koji kruže internetom

U nastavku su brojni videozapisi životinja, kojim se dokumentira ovaj fenomen. 

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: screenshot newspunch.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije