Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiMusk ismijava okupljanje globalne „elite“ u Davosu

Musk ismijava okupljanje globalne „elite“ u Davosu

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Skupljanje bodova

Izvršni direktor Twittera Elon Musk iskoristio je svoju novostečenu platformu društvenih medija kako bi ismijao globalne elite koje su ovog tjedna pohrlile u Davos u Švicarskoj na godišnje okupljanje Svjetskog ekonomskog foruma i na taj način skupio bodove kod onih koji i dalje drže da se on nalazi na „pravoj“ strane povijesti.

Tijekom vikenda, Musk je iznio niz dosjetki usmjerenih na Svjetski ekonomski forum (WEF) Klausa Schwaba.

Godišnji sastanak globalističkog WEF-a u raskošnom skijalištu Davos uključuje mnoštvo međunarodnih čelnika, čelnika središnjih banaka, korporativnih moćnih elita i slavnih osoba.

Događaj je započeo u ponedjeljak i trajat će cijeli tjedan, a iako je u velikom broju alternativnih medija „iscurila“ vijest kako sam Schwab neće prisustvovati ovogodišnjem skupu, tobože zbog bolesti, Klasus se pojavio na samom otvaranju.

“Pretpostavljam da ima smisla imati neku vrstu mješovitog vladinog i komercijalnog foruma”, rekao je Musk putem Twittera u nedjelju navečer, odgovarajući na članak Substacka koji su zajednički napisali nezavisni novinari Michael Shellenberger i Izabella Kaminska.

“WEF me pomalo nervira, ali siguran sam da je sve u redu…”

WEF je bio predmet priličnog prijezira i kritika zbog svoje reklamne kampanje iz 2016., u kojoj je stajalo: “Dobrodošli u 2030. Ne posjedujem ništa, nemam privatnost, a život nikada nije bio bolji.”

Mnogi su smatrali da je pokušaj organizacije da uobliči nedostatak osobnog vlasništva i privatnosti nešto pozitivno.

Isprva popraćena promotivnim videom i nekoliko članaka, većina sadržaja kampanje u međuvremenu je uklonjena s weba.

Međutim, tweet WEF-a ostaje otvoren.

“Priča ‘nećeš posjedovati ništa i bit ćeš sretan’ sve je samo ne trivijalna i nudi dragocjene uvide u to kako se stvaraju dezinformacije i zašto je bitno ne produžiti njihovo širenje”, napisao je direktor WEF-a Adrian Monck, tvrdeći da su mnoge kritike bile rasističke i anti- semitski.

Shellenberger i Kaminska, povezujući se sa sada izbrisanim sadržajem WEF-a, opovrgli su Monckove tvrdnje.

“Ono što je Monck tvrdio bilo je netočno”, napisali su.

“Izraz ‘Ne posjeduj ništa, budi sretan,’ nije nastao na 4chanu; nastao je na web stranici WEF-a.”

Musk je nastavio zbijati šale na račun organizacije.

Autori su također istaknuli nedostatak transparentnosti organizacija i objavili predanost programu zaštite okoliša, društva i upravljanja (ESG).

WEF je otvoren u svojoj odanosti ESG pokretu.

“Nedavni događaji samo su povećali fokus poslovnog svijeta na ESG”, stoji u priopćenju na web stranici WEF-a.

“Dobrobit radnika postala je glavna briga tijekom pandemije COVID-19; prosvjedi za socijalnu pravdu skrenuli su pozornost na nedostatke u različitosti, jednakosti i uključenosti; a utjecaje klimatskih promjena i važnost održivosti okoliša postaje sve teže, ako ne i nemoguće, zanemariti.”

Unatoč osnivanju najveće svjetske tvrtke za električna vozila, Musk nije ljubitelj ESG-a.

“S u ESG označava sotonski”tvitao je Musk kao odgovor, što nije prva milijarderova usporedba ove prirode, jer je prethodno u studenom pokret nazvao “vragom”.

Godine 2008. WEF je uvrstio Muska među svoje “Mlade globalne vođe” — što organizacija klasificira kao program za “članstvo”, međutim nije jasno je li Musk sudjelovao u ovom dogovoru.

“Bio sam pozvan na WEF, ali sam odbio”, rekao je putem Twittera u prosincu.

Izvršni direktor Twittera također je prokomentirao video s govorom osnivača WEF-a Klausa Schwaba, u kojem ovaj upozorava da bi globalni kibernetički napad mogao poremetiti opskrbne lance i učiniti da pandemija Covida u usporedbi s tim izgleda kao “mali poremećaj”, jer bi takav napad “potpuno zaustavio opskrbu strujom, transport, bolničke usluge, naše društvo u cjelini”.

Popraćen zastrašujućom glazbom i provokativnim slikama, filmski isječak privukao je pažnju Muska.

“Ovaj film se sam piše”, odgovorio je Musk emojijem kokica.

Provjeri/slaynews.com

Foto naslovnice: screenshot slaynews.com

P O D I J E L I !

1 KOMENTAR

  1. Elon Musk je “The Guardian” iliti “Čuvar”. Kao i Noam Chomsky. Pas čuvar sistema. A mi smo kao “ovčice”, koje oni čuvaju. U toru. Mo’š mislit!

    Dajte se zapitajte slijedeće: pojavi se neki lik niotkuda, i najednom evo ti super-duper električnih automobila koji imaju vrlo seksi ime “Tesla”. Onda taj isti likota napravi StarLink satelite. Pa NeuraLink firmu za implantiranje čipova u žive organizme – u ljude. Kako lijepa priča.

    A silne milijarde koje su za razvoj svih tih tehnologija potrebne – pokupio je s oblližnjeg stabla. Stabla “Istine”. A Isus Krist mu je marketinški stručnjak. Nikola Tesla ima zgodno ime i slučajno je najveći Um ikada rođen – pa je njegovo ime (zlo)upotrijebio za svoje zlokobne automobile. Bla-bla-bla…

    Djeco moja draga – Elon Musk je samo još jedan “konceptualni inženjer”, koji relativno dobro izgleda (da zavede mlade mamice koje sanjaju da im se muž parkira ispred bloka u Tesli), pare je dobio na posudbu iz “Duboke države” – zapravo čak ni to – on je samo lice s ekrana, napudrana glumica koja izaziva uzdahe.

    Bolje da stanem da ne zasjenim ovaj odličan članak.

VEZANO

najnovije