Ponedjeljak, 6 veljače, 2023
NaslovnicaNajnovijeNajbolji tenisač svijeta: „Ne mogu vjerovati da smo spali na to da...

Najbolji tenisač svijeta: „Ne mogu vjerovati da smo spali na to da diskriminiramo ljude prema tome hoće li se cijepiti ili neće“

5
(55)

Apsurdnost situacije koja trenutno vlada našim životima najbolje je opisao prvi tenisač svijeta i jedan od najboljih tenisača u povijesti „bijelog sporta“ Novak Đoković, koji je upitan hoće li sudjelovati na predstojećem Grand Slam turniru u Melbourneu, odgovorio slijedeće:

“Pratim situaciju i konačna odluka će biti početkom studenog. Ne vjerujem da će se puno mijenjati uvjeti, vjerojatno će biti, kao i ove godine, puno restrikcija. Koliko sam čuo, Australci pokušavaju poboljšati uvjete za sve. I za one koji su cijepljeni i za one koji nisu.

Najveći problem je što, ako ste u avionu s osobom koja je pozitivna, morate 14 dana u hotelsku sobu. Čak 70 igrača je moralo u izolaciju ove godine. To je svima ostalo u lošem sjećanju.

Ne znam hoću li ići tamo, ne znam što se događa. Situacija uopće nije dobra. Ako profesionalnog sportaša stavite u karantenu, da ne može izaći iz sobe… On neće moći igrati na uobičajenom nivou, a i povećava se rizik od ozljeda. Mislim da će puno igrača razmisliti hoće li ići u Melbourne.

Strašno je što se događa u društvu između cijepljenih i necijepljenih. Ne mogu vjerovati da smo spali na to da diskriminiramo ljude prema tome hoće li se cijepiti li neće. Jako sam razočaran društvom i medijima koji vrše pritisak na sve ljude. Puno je nejasnoća tu.

Neću otkriti jesam li se cijepio. To je privatna stvar i neprimjereno pitanje. Previše ljudi sebi dopuštaju slobodu danas i da osuđuju ljude. Što god da odgovoriš, oni će to zloupotrijebiti.

Mediji šire strah i paniku, a ja u tome neću sudjelovati. Osjećam da su svi neprijateljski nastrojeni i ne želim im davati povod da pišu neke stvari o meni. Naravno da želim ići u Australiju, to je moj najuspješniji Grand Slam, ali ne znam hoću li ići.”

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 55

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije