Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaNajnovijeNajbolji tenisač svijeta: „Ne mogu vjerovati da smo spali na to da...

Najbolji tenisač svijeta: „Ne mogu vjerovati da smo spali na to da diskriminiramo ljude prema tome hoće li se cijepiti ili neće“

Apsurdnost situacije koja trenutno vlada našim životima najbolje je opisao prvi tenisač svijeta i jedan od najboljih tenisača u povijesti „bijelog sporta“ Novak Đoković, koji je upitan hoće li sudjelovati na predstojećem Grand Slam turniru u Melbourneu, odgovorio slijedeće:

“Pratim situaciju i konačna odluka će biti početkom studenog. Ne vjerujem da će se puno mijenjati uvjeti, vjerojatno će biti, kao i ove godine, puno restrikcija. Koliko sam čuo, Australci pokušavaju poboljšati uvjete za sve. I za one koji su cijepljeni i za one koji nisu.

Najveći problem je što, ako ste u avionu s osobom koja je pozitivna, morate 14 dana u hotelsku sobu. Čak 70 igrača je moralo u izolaciju ove godine. To je svima ostalo u lošem sjećanju.

Ne znam hoću li ići tamo, ne znam što se događa. Situacija uopće nije dobra. Ako profesionalnog sportaša stavite u karantenu, da ne može izaći iz sobe… On neće moći igrati na uobičajenom nivou, a i povećava se rizik od ozljeda. Mislim da će puno igrača razmisliti hoće li ići u Melbourne.

Strašno je što se događa u društvu između cijepljenih i necijepljenih. Ne mogu vjerovati da smo spali na to da diskriminiramo ljude prema tome hoće li se cijepiti li neće. Jako sam razočaran društvom i medijima koji vrše pritisak na sve ljude. Puno je nejasnoća tu.

Neću otkriti jesam li se cijepio. To je privatna stvar i neprimjereno pitanje. Previše ljudi sebi dopuštaju slobodu danas i da osuđuju ljude. Što god da odgovoriš, oni će to zloupotrijebiti.

Mediji šire strah i paniku, a ja u tome neću sudjelovati. Osjećam da su svi neprijateljski nastrojeni i ne želim im davati povod da pišu neke stvari o meni. Naravno da želim ići u Australiju, to je moj najuspješniji Grand Slam, ali ne znam hoću li ići.”

VEZANO

najnovije