Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaZdravlje & LifestyleNajpotpuniji vodič za detoksikaciju od Spike proteina

Najpotpuniji vodič za detoksikaciju od Spike proteina

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

De-tox

Donosimo vam najpotpuniji vodič za čišćenje od virusno i cjepivom induciranih šiljastih proteina ​​iz tijela. Popisi biljnih i drugih lijekova i dodataka prehrani sastavljeni su u suradnji međunarodnih liječnika, znanstvenika i holističkih liječnika.

Za koga je namijenjen ovaj vodič?

Ako ste imali Covid-19, nedavno ste primili injekciju protiv Covid-19 ili imate simptome koji bi mogli biti povezani s prijenosom „cjepiva“ s cijepljenih (shedding), ovaj vodič je upravo za vas kako biste  smanjili opterećenja šiljastim proteinima.

Šiljasti protein može se naći u svim varijantama SARS-CoV-2, također se proizvodi u vašem tijelu kada dobijete injekciju „cjepiva“ protiv Covid-19. Čak i ako niste imali nikakve simptome, bili ste pozitivni na Covid-19 ili ste iskusili neželjene nuspojave nakon uboda, u vašem tijelu još uvijek mogu postojati šiljasti proteini. Kako biste ih uklonili nakon uboda ili infekcije, liječnici i holistički praktičari predlažu nekoliko jednostavnih radnji.

Smatra se da čišćenje tijela od šiljastih proteina (dalje u tekstu detoksikacija šiljastih proteina) što je prije moguće nakon infekcije ili uboda može zaštititi od oštećenja od preostalih ili cirkulirajućih šiljastih proteina.

U ovom vodiču za detoksikaciju bjelančevina, raspravlja se o nekoliko ključnih značajki ovih stanja koja se mogu ciljano tretirati tijekom detoksikacije. To su:

 • Šiljasti proteini
 • ACE2 receptorie
 • Interleukin 6 (IL-6)
 • Furin
 • Serinska proteaza

Proaktivne mjere i mjere podrške

Gotovo sva stanja lakše je kontrolirati u ranim fazama. Uostalom, svakako je bolje u potpunosti spriječiti zdravstvenu krizu nego reagirati na nju. Kao što izreka kaže, „bolje spriječiti nego liječiti“.

Zdrava prehrana ključna je za podršku zdravog imunološkog sustava.

 • Promijenite svoju prehranu tako da smanjite konzumaciju proupalnih namirnica. Preporuča se dijeta s niskim sadržajem histamina. Izbjegavajte prerađenu hranu i GMO.
 • Namirnice koje se nalaze u tablici 1 također se mogu uključiti u svakodnevnu prehranu prije nego što se zarazite Covid-19 ili primite injekciju Covid-19, ako to ipak odlučite.
 • Povremeni post: Praksa povremenog posta uključuje primjenu rasporeda obroka koji se mijenjaju između razdoblja dobrovoljnog posta i razdoblja bez posta. Obično oni koji prakticiraju povremeni post potroše sve svoje dnevne kalorije unutar 6-8 sati svaki dan. Ova metoda dijete koristi se za izazivanje autofagije, što je u biti proces recikliranja koji se odvija u ljudskim stanicama, gdje stanice razgrađuju i recikliraju komponente. Autofagiju tijelo koristi za uklanjanje oštećenih staničnih proteina i može uništiti štetne viruse i bakterije nakon infekcije.
 • Savjetuje se dnevna konzumacija multivitamina. Osigurava osnovnu opskrbu vitaminom A, vitaminom E, jodom, selenom, elementima u tragovima i još mnogo toga uz vitamin C i vitamin D3.
 • Terapija toplinom, kao što su saune i vruće kupke, smatraju se dobrim načinom detoksikacije proteina.

Što je spike protein?

Virus SARS-CoV-2 sadrži šiljasti protein na svojoj površini. Tijekom prirodne infekcije, šiljasti proteini igraju ključnu ulogu u pomaganju virusu da uđe u stanice vašeg tijela. Regija proteina, poznata kao S2, spaja virusnu ovojnicu s vašom staničnom membranom. Regija S2 također omogućuje imunološkom sustavu da lako otkrije protein šiljaka koronavirusa, koji zatim stvara antitijela koja ciljaju i vežu virus.

Šiljaste proteine ​​također proizvodi vaše tijelo nakon uzimanja injekcije Covid-19, a funkcioniraju na sličan način jer se mogu stopiti sa staničnom membranom. Osim toga, budući da se stvaraju u vašim vlastitim stanicama, vaše stanice tada ciljaju vaš imunološki sustav u nastojanju da uništi šiljasti protein. Stoga odgovor vašeg imunološkog sustava na šiljaste proteine ​​može oštetiti stanice vašeg tijela.

Novi dokazi također pokazuju da u jezgri naših stanica šiljasti protein smanjuje sposobnost naših stanica da popravljaju DNK.

Zašto bih trebao uzeti u obzir brzi proteinski detoks?

Šiljak proteina iz prirodne infekcije ili cjepiva protiv Covida uzrokuje oštećenje stanica našeg tijela, stoga je važno poduzeti mjere za detoksikaciju od njega što je bolje moguće.

Šiljasti protein vrlo je toksičan dio virusa, a istraživanje je povezalo šiljasti protein izazvan cjepivom s toksičnim učincima, kao što su: krvni ugrušci, magla u mozgu, upala pluća i miokarditis. Vjerojatno je odgovoran za mnoge nuspojave cjepiva protiv Covid-19 o kojima se govori.

Japanska studija biodistribucije za cjepivo Pfizer otkrila je da su u 48 sati nakon cijepljenja čestice cjepiva doputovale do različitih tkiva u cijelom tijelu i nisu ostale na mjestu ubrizgavanja, s visokim koncentracijama pronađenim u jetri, koštanoj srži i jajnici.

Novi dokazi o spikopatiji sugeriraju da se učinci povezani s upalom i zgrušavanjem mogu pojaviti u bilo kojem tkivu u kojem se nakuplja protein šiljaka. Osim toga, recenzirane studije na miševima otkrile su da je šiljasti protein sposoban prijeći krvno-moždanu barijeru. Stoga bi kod ljudi potencijalno mogao dovesti do neuroloških oštećenja ako se ne izbaci iz tijela.

Kako smanjiti opterećenje proteinima

Srećom, postoji mnoštvo lako dostupnih, prirodnih rješenja za smanjenje naglog opterećenja vašeg tijela proteinima.

Neki “Inhibitori vezanja proteina” inhibiraju vezanje šiljastog proteina na ljudske stanice, dok drugi neutraliziraju šiljasti protein tako da više ne može oštetiti ljudske stanice.

Inhibitori bjelančevina: Prunella vulgaris, borove iglice, emodin, neem, ekstrakt lista maslačka, ivermektin.

Neutralizatori bjelančevina:  N-acetilcistein (NAC), glutation, čaj od komorača, čaj od zvjezdastog anisa, čaj od borovih iglica, gospina trava, list gaveza, vitamin C.

 • Pokazalo se da se ivermektin veže na spike protein, što ga potencijalno čini neučinkovitim u vezivanju na staničnu membranu.
 • Nekoliko biljaka koje se nalaze u prirodi, uključujući borove iglice, komorač, zvjezdasti anis, gospinu travu i list gaveza, sadrže tvar zvanu shikimic acid, koja može pomoći u neutralizaciji bjelančevine šiljka. Šikiminska kiselina može pomoći u smanjenju nekoliko mogućih štetnih učinaka proteina šiljaka, a vjeruje se da sprječava stvaranje krvnih ugrušaka.
 • Redovite oralne doze vitamina C korisne su u neutraliziranju svih toksina.
 • Čaj od borovih iglica ima snažno antioksidativno djelovanje i sadrži visoke koncentracije vitamina C.
 • Nattokinase (vidi tablicu 1), enzim dobiven iz japanskog jela od soje ‘Natto’, prirodna je tvar čija svojstva mogu pomoći u smanjenju pojave krvnih ugrušaka.

Što su ACE2 receptori i kako ih detoksicirati

ACE2 receptor nalazi se u staničnoj stijenci, u ovojnicama pluća i krvnih žila te u trombocitima. Spike protein se veže za ACE2 receptore i blokiraju redovito funkcioniranje ovih receptora u različitim tkivima. Poremećaj ovih receptora  povezan je s mnoštvom štetnih učinaka kroz promijenjeno funkcioniranje tkiva.

Ako se šiljasti proteini vežu za staničnu stijenku i ‘ostanu na mjestu’, mogli bi potaknuti imunološki sustav da napadne zdrave stanice i možda pokrenuti autoimunu bolest.

Šiljasti protein mogao bi se vezati za ACE2 receptore koji se nalaze na krvnim pločicama i endotelnim stanicama koje oblažu krvne žile, što može dovesti do abnormalnog krvarenja ili zgrušavanja, a oba su  povezana s trombotičkom trombocitopenijom izazvanom cjepivom.

Tvari koje prirodno štite ACE2 receptore:

 • Ivermektin
 • Hidroksiklorokin (s cinkom)
 • Kvercetin (sa cinkom)
 • Fisetin

Dokazi upućuju na to da vezanje ivermektina na ACE2 receptor sprječava da se spike protein veže s njim umjesto toga.

Što je interleukin-6 i kako se detoksicirati od njih

Interleukin 6, ili IL-6, primarno je proupalni citokin protein. To znači da ga tijelo prirodno proizvodi kao odgovor na infekciju ili oštećenje tkiva i pokreće upalni odgovor.

Neke prirodne tvari pomažu proces detoksikacije nakon uboda ciljanjem na interleukin 6.

Znanstveni dokazi pokazuju da se citokini poput IL-6 nalaze u daleko višim razinama među zaraženima Covidom u usporedbi s neinficiranim pojedincima.

IL-6 se koristi kao  biomarker za napredovanje Covida. Povećane razine IL-6  pronađene su u bolesnika s respiratornom disfunkcijom i u obrnutom su odnosu s brojem T-stanica kod pacijenata.

Sljedeći popisi prirodnih tvari, uključujući nekoliko osnovnih protuupalnih dodataka prehrani, mogu se koristiti za sprječavanje štetnih učinaka IL-6 inhibicijom njegovog djelovanja.

Inhibitori IL-6 (protuupalni lijekovi): Boswellia serrata (tamjan) i ekstrakt lišća maslačka

Ostali IL-6 inhibitori: crni kim (Nigella sativa), kurkumin, riblje ulje i druge masne kiseline, cimet, fisetin (flavonoid), apigenin, kvercetin (flavonoid), resveratrol, luteolin, vitamin D3 (sa vitaminom K2), cink, magnezij, čaj od jasmina, začini, lovor, crni papar, muškatni oraščić i kadulja.

 • U antivirusnoj terapiji koristi se nekoliko prirodnih tvari biljnog podrijetla. Biljni pigment kvercetin pokazao je širok raspon protuupalnih i antivirusnih učinaka.
 • Pokazalo se da cink djeluje kao snažan antioksidans koji štiti tijelo od oksidativnog stresa, procesa povezanog s oštećenjem DNK, prekomjernom upalom i drugim štetnim učincima.

Što je furin i kako se detoksicirati od njega

Furin je enzim koji cijepa proteine ​​i čini ih biološki aktiviranim. Pokazalo se da furin odvaja protein šiljaka i tako omogućuje virusu da uđe u ljudske stanice. Mjesto cijepanja furina prisutno je na proteinu Covid spike, za koji se smatra da virus čini zaraznijim i prenosivijim.

Inhibitori furina djeluju tako da sprječavaju cijepanje proteina šiljaka .

Tvari koje prirodno inhibiraju furin:

 • Rutin
 • Limonen
 • Baicalein
 • Hesperidin

Što je serin proteaza i kako se detoksicirati od nje

Serin proteaza je enzim. Inhibicija serin proteaze može spriječiti aktivaciju šiljastih proteina i također smanjiti ulazak virusa u stanice, čime se smanjuje stopa infekcije kao i ozbiljnost.

Tvari koje prirodno inhibiraju serin proteazu i mogu pomoći u smanjenju skokova razine proteina u tijelu:

 • Zeleni čaj
 • Gomolji krumpira
 • Plavo zelene alge
 • Soja
 • N-acetil cistein (NAC)
 • Bosvelija (tamjan)

Što uzeti? Koliko uzeti? Odakle dolazi? Gdje ga nabaviti?

Tablica 1. Lijekovi i suplementi koji mogu doći u obzir

Većina tih proizvoda lako je dostupna u lokalnim trgovinama ili kao dodaci prehrani u trgovinama zdrave hrane.

Neki holistički praktičari također preporučuju tvari za čišćenje organizma od metala nakon cijepljenja, poput zeolita i aktivnog ugljena.

Deset najvažnijih proteinskih detoksa

 • Vitamin D
 • Vitamin C
 • NAC (N-acetilcistein)
 • Ivermektin
 • Sjeme crnice
 • kvercetin
 • Cink
 • Magnezij
 • Kurkumin
 • Ekstrakt čička

Provjeri/prepareforchange.net

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

1 KOMENTAR

VEZANO

najnovije