Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaVijestiNakon popuštanja zbog velikih prosvjeda, sada se za kinesko ublažavanje mjera pokušava...

Nakon popuštanja zbog velikih prosvjeda, sada se za kinesko ublažavanje mjera pokušava „podmetnuti“ tvrdnja da bi to moglo uzrokovati milijun smrti ove zime

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ne posustaju s lažima

Činilo se da su se kineske vlasti u srijedu povinovale volji naroda ublažavanjem nekih od najstrožih ograničenja COVID-19, ali nova studija pokazala je visoku cijenu koju će zemlja platiti ako se prebrzo pokuša ponovno otvoriti.

Azijska makroekonomska savjetodavna tvrtka, Wigram Capital Advisors, upozorava na “zimski val” infekcija COVID-om koji bi mogao preplaviti zdravstveni sustav, prema izvješću u Financial Timesu, koji je pregledao modele tvrtke.

Wigram, koji uzima u obzir podatke o cijepljenju i dobi u svojim modelima koje je dostavljao vladama tijekom pandemije, predviđa broj smrtnih slučajeva od 20.000 dnevno do sredine ožujka u Pekingu, Šangaju i Guangzhouu, s dnevnim hospitalizacijama od 70.000.

Savjetodavna tvrtka upozorava da vlada nije učinila ništa da pripremi zemlju za ponovno otvaranje koje ne napreduje oprezno. To je u pozadini još uvijek niske stope procijepljenosti starijih osoba, nedostatka jedinica intenzivne njege i cjepiva kojima nedostaje snaga zapadnih suparnika.

Osim toga, lunarna Nova godina u siječnju mogla bi se pokazati kao super događaj za Kinu, upozorio je Wigram

“Rizik je u tome što podcjenjuju koliko je rada – i troškova – ostatak svijeta učinio i podnio da bi došao do točke života s Covidom”, rekao je Rodney Jones, direktor tvrtke.

U nizu novih mjera, Nacionalna zdravstvena komisija u srijedu je objavila da će testovi na COVID-19 i dokaz o zdravlju na mobitelima sada biti potrebni samo za jaslice, ustanove za starije osobe i škole. Zatvaranja će biti ograničena na katove stanova i pojedinačne zgrade, pojedinci se mogu izolirati kod kuće, a školama bez izbijanja bolesti naređeno je ponovno otvaranje.

Popuštanje dolazi nakon nedavnih prosvjeda u velikim gradovima i u nekim industrijskim područjima.

Dužnosnik Međunarodnog monetarnog fonda rekao je u utorak da su gospodarski izgledi zemlje “primjetno zatamnjeni”, dijelom zbog karantena.

Wigram je tvrdio da bi kontroliranije ponovno otvaranje gospodarstva do sljedećeg kolovoza dovelo do dnevnog broja smrtnih slučajeva od samo 4 000 i ukupnog broja hospitalizacija na vrhuncu od 200 000, umjesto 500 000 u zimskom valu.

Provjeri/endtimeheadlines.org

Foto naslovnice: endtimeheadlines.org

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije