Četvrtak, 28 rujna, 2023
NaslovnicaVijestiNakon što su Bolsonara proglasili „pravim predsjednikom Brazila“, brazilska vojska počela s...

Nakon što su Bolsonara proglasili „pravim predsjednikom Brazila“, brazilska vojska počela s pogubljenjima dužnosnika Lule de Silve

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Napeto stanje

Brazilska vojska pogubila je nekoliko najviših vođa ozloglašenog kartela Crvenog zapovjedništva, saveznika komunista, dok se zemlja priprema za inauguraciju novoizabranog predsjednika Jaira Bolsonara.

Pogubljenja, koja su se dogodila u ranim jutarnjim satima, dogodila su se samo nekoliko dana nakon što je brazilska vojska proglasila Bolsonara “pravim predsjednikom Brazila” nakon dokaza o namještenim izborima. 

Vezano: Brazilska vojska proglasila Bolsonara „pravim predsjednikom Brazila“! Mediji šute!

Kako izvještava thegatewaypundit.com, u neobičnom koraku za vojsku, vojska je izvršila invaziju na favele Rio de Janeira i ubila vodeće vođe narko-kartela Comando Vermelho (Crveno zapovjedništvo), koji podržava komunističkog kriminalca Luiza Inácia Lula da Silvu. Mnogi ovo smatraju naznakom početka federalne vojne intervencije na narko bande koje su jedine slavile navodnu izbornu pobjedu kriminalca Lule 30. listopada. 

“Voditelji trgovine drogom Morro do Juramento i Juramentinho, identificirani kao Rodrigo Barbosa Marinho, poznat kao Rolinha ili Titio Rolinha, odnosno Hevelton Nascimento Júnior, ‘Bad Boy’, ubijeni su tijekom operacije vojne policije u Vicente de Carvalho u četvrtak. U akciji su poginula još trojica osumnjičenika, a jedan, koji je također ozlijeđen, nalazi se u pritvoru u bolnici”javlja O Dia.

Narkokarteli su oružano krilo komunista. Comando Vermelho kontrolira dijelove Rio de Janeira i osnovan je 1979. kao savez između kartela i komunista. Ako se oni eliminiraju, rizik od građanskog rata značajno će se smanjiti.

Bidenov savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan, sastao se u Braziliji u ponedjeljak 5. s korumpiranim kriminalcem Lulom i članovima njegovog državnog udara. 

“Glavna točka dnevnog reda je poziv brazilskoj vladi da jasno osudi rat u Ukrajini i angažira se s američkim i europskim partnerima u opskrbi režima Zelenskog oružjem”, javlja O Antagonista. CIA potkopava integritet izbora u Brazilu barem od prošle godine, a Sullivanov i Bidenov direktor CIA-e William Burns posjetio je Brazil kako bi izravno zaprijetio predsjedniku Bolsonaru.

Stotine tisuća Brazilaca ponovno je prosvjedovalo tijekom vikenda, stojeći ispred vojnih baza i moleći vojsku da spasi njihovu zemlju od komunista i kartela.

Korumpirani Vrhovni izborni sud pomaknuo je datum za ovjeru pokradenih izbora s 19. prosinca na 14 sati u ponedjeljak, 12. prosinca. Promatrači vjeruju da prokomunistički sud želi brzo djelovati kako bi postavio njihovog kandidata Lulu da Silvu, možda čak i već ovog tjedna. Svečana inauguracija zakazana je za 1. siječnja 2023. godine.

Ovo je izvršilo pritisak na Vrhovno vojno zapovjedništvo da djeluje prije nego bude prekasno. U razgovoru sa Steveom Bannonom, brazilski promatrač Matt Tyrmand istaknuo je da bi pro-Bolsonarova vojska bila u opasnosti od čišćenja ako korumpirani kriminalac Lula preuzme vlast. “Onda idemo u Guloge”, primijetio je Tyrmand.

Zamjenik glavnog vojnog tužitelja, Carlos Frederico de Oliveira Pereira, poslao je pismo glavnom vojnom tužitelju, Antoniu Pereiri Duarteu 25. studenoga, napominjući “nepoštivanje koraka koje je zatražilo Ministarstvo obrane prilikom inspekcije elektroničkog sustava glasovanja.” U pismu se navodi i “moguće uplitanje stranih kompanija u izborni proces, što se nije moglo provjeriti budući da vojska gore spomenutog tima nema širok pristup informacijama vezanim uz izborni proces, za razliku od ovih velikih tehnoloških kompanija, koje održavaju partnerstvo s Izbornim sudom. Trebalo bi provesti istragu o mogućem zločinu protiv vanjske sigurnosti zemlje u vezi s mogućim cyber napadom”, navodi se u pismu.

Službeno proglašenje članka 142., koji vojsci dopušta intervenciju u slučaju sukoba između ogranaka vlasti, očekuje se ovaj tjedan. Viđeni su vojnici kako se pridružuju prosvjednicima i upućuju ih da ostanu mirni kada dođe do akcije. Vozači su pozdravljali vojne konvoje koji su se raspoređivali na strateške lokacije diljem zemlje.

Trupe su raspoređene na venecuelsku granicu kako bi se zaštitile od komunističke invazije:

Govoreći pred brazilskim Senatom, umirovljeni regionalni izborni sudac Sebastião Coelho ponovno je pozvao na uhićenje korumpiranog vrhovnog suca Alexandrea de Moraesa, koji je sudjelovao u komunističkom preuzimanju vlasti:

Coelho je izjavio da se povukao sa svoje klupe 19. kolovoza u znak protesta protiv Moraesa, koji “vodi rat protiv svoje zemlje. Ali vjerujem da će brazilski narod pobijediti.” Moraes “čini zločine”, rekao je Coelho. “Svaka nezakonita odluka koju donese je zločin.” Moraes je Coelhu dao 3 dana da povuče svoj poziv za uhićenje glavnog suca.

“Brazilski narod je žrtva državnog udara Vrhovnog suda”, rekao je Coelho, te dodao: “Stoga se predsjednik mora pozvati na članak 142. Ustava kako bi omogućio djelovanje Oružanih snaga. Ovo će biti prikazano kao državni udar, ali zapravo je protudržavni udar.”

Brazilski Indijanci također prosvjeduju zbog prijevare, budući da je navodno bilo nula glasova s ​​autohtonih teritorija za Bolsonara. “Svi već znaju da su izbori pokradeni”, rekao je poglavica Roni pred Senatom 30.11

“Što čekamo?” Brazilski Indijanci podupiru Bolsonara jer im rasistički, neokolonijalni zapadni “klimatski aktivisti” pokušavaju oduzeti sredstva za život i natjerati ih da ponovno žive u siromaštvu.

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: newspunch.com

P O D I J E L I !

1 KOMENTAR

  1. brazilski napadač Richarlison, onaj sa ofarbanom kosom, koji je dosada dao 3 gola na ovom SP-u,
    lani je u Brazilu reklamirao cjepljenje i napadao je Bolsonaira, što ne uvodi strožije mjere.

    I slikao se u svrhu propagande, kako dobiva bocku, naravno placebo, kao i svi ostali propagandni glumci, u svim državama, koji su pred kamerama kofol dobivali cjepivo..

    kao i svi oni glumci u Hrvatskoj, pojedini pjevači i druge javne ličnosti,-koji su lani za HZJZ reklamirali cjepivo

VEZANO

najnovije