Četvrtak, 28 rujna, 2023
NaslovnicaNajnovijeNe odustaje se od plana postizanja 70% procijepljenosti u svakoj zemlji svijeta...

Ne odustaje se od plana postizanja 70% procijepljenosti u svakoj zemlji svijeta do 1.srpnja!

Distrakcija ratom za jače stezanje omče

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Ne želimo vam reći „Rekli smo vam…“ ali upozorili smo vas  kako su SAD i Europska komisija udružile snage ne bi li pomogle čelniku WHO-a Tedrosu Adhanomu Ghebreyesusu u ostvarenju njegove novogodišnje odluke po pitanju postizanja 70% pokrivenosti cjepivom u svakoj zemlji do 1. srpnja ove godine (1, 2, 3). Štoviše njihovo nastojanje je potpuno transparentno objavljeno, a koliko će biti uporni najbolje prikazuje rečenica „Od vitalnog je značaja da agresivno provodimo plan procijepljenosti populacije na svjetskoj razini“.

U međuvremenu s druge strane Atlantika Bijela kuća je 2. ožujka donijela Nacionalni plan pripravnosti za Covid-19, dokument na 97 stranica. Biden se ovdje fokusira na 4 ključna cilja: zaštita i liječenje bolesti Covid-19, spremnost na nove varijante virusa, spriječiti gašenja gospodarstva i obrazovanja, te posljednji cilj koji nas se najviše dojmio – voditi napore za cijepljenje svijeta i spašavanje života! Toliko su dobri da planiraju donirati milijardu doza cjepiva drugim zemljama; što bismo mi bez njih?! Inače, ova 4 cilja iziskuju dodatna financijska ulaganja, sitnicu od 30 milijardi američkih dolara, o čemu je sramežljivo izvijestio CNN (7, 8).

Uglavnom plan se manje-više svodi na opskrbu institucija i kućanstava besplatnim maskama, antivirusnim tabletama koje je razvio Pfizer, inzistiranju na cijepljenju kao najučinkovitijoj zaštiti protiv virusa, tu je i borba protiv dezinformacija u vezi cijepljenja kroz edukacije, zatim pojačana umreženost institucija sa svrhom nadzora i uvida u podatke oboljelih kako bi se što prije postojeća cjepiva prilagođavala novim varijantama virusa.

Plan također predviđa cijepljenje djece mlađe od 5 godina, ukoliko Uprava za hranu i lijekove SAD-a (FDA) izda odobrenje, a američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti preporuči cijepljenje za tu skupinu. Odobrenje za cjepiva za mlađu djecu odgođeno je jer FDA traži dodatne podatke.

Joe Biden je svoj dio dogovora obavio, a sada čekamo potez, odnosno proglas s potpisom Ursule von der Leyen da isto učini na razini EU-a. Ili ne?! Ukoliko još niste, imate vremena do 8. travnja zasuti Europsku Komisiju vašim komentarima o inicijativi produženja uporabe Covid potvrde. I to je jedan od načina sprječavanja pokušaja uvođenja obveznog cijepljenja na razini EU-a – pokrenimo se!

VEZANO

najnovije