Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaTop komentarNenad Bakić: Koliko HZJZ mulja s podacima?

Nenad Bakić: Koliko HZJZ mulja s podacima?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Muljatori

Najprije su lagali kako je bolnički sustav preopterećen, te da cijepljenje štiti od težeg oblika bolesti, u isto vrijeme zarađujući nevjerojatnih 2200% na brzim antigenskim testovima.

Nakon što su podaci o zdravlju „cijepljenih“ počeli „kliziti“ prema alarmantnom stanju, počeli su muljati s prikazom statistike. Još nam je u glavi ono urnebesno izvješće za tjedan 20.-26. prosinca 2021. godine, kada smo bili „izvješteni“ o postotku novih slučajeva, hospitaliziranih i onih na respiratoru, bojicama bez ikakvih statističkih pokazatelja, brojeva i slično.

Nakon što je nedavno sistematizirao HZJZ-ove katastrofalno neuredne podatke o odnosu cijepljenih i necijepljenih među hospitaliziranima, na respiratoru i umrlima, matematičar i poduzetnik Nenad Bakić, u svojoj najnovijoj objavi na društvenoj mreži ukazuje na muljatorske sposobnosti ove notorne institucije.

Evo njegove objave:

„Vidjeli smo da su muljaže HZJZ na razini predškolske djece, što nakon novog mjesečnog izvješća zaista nitko ne bi trebao sumnjati.

Naime, kolika je vjerojatnost da omjer hospitaliziranih cijepljenih i necijepljenih 3 mjeseca za redom bude baš okruglih 60%:40%? A na respiratorima eto baš pola-pola. ‘Piši Marice pola-pola’. Oko 0.

Rekao bih da pitanje zaista nije ‘muljaju li’ nego ‘koliko muljaju’ i čemu uopće možemo vjerovati? Jučer su 707 cijepljenih predstavili kao veliki uspjeh?!

Možda čak i još zanimljivije pitanje je kako to da ovakve stvari ne primjećuju veliki znanstvenici koji su jako angažirani aktivizmom oko korone (lockdown, cijepljenje djece, maske, potvrde), a ni njima bliski ‘znanstveni novinari’?

Pa nije valjda da oni ne nastupaju kao znanstvenici, nego kao besprizorni aktivisti u području s kojim nemaju veze, a naivnima se predstavljaju kao stručnjaci? Jer kako inače objasniti da u 30 mjeseci nisu napravili baš nikakve analize, o epidemijskim modelima da i ne govorimo, a očito ne prate no ‘brojke’ niti ih zanimaju? A upravo bi to trebalo biti jedino što bih ih kao znanstvenike trebalo zanimati – to je jezik znanosti.“

Link na Izvješće HZJZ-a na koje se poziva.

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije