Nedjelja, 3 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiNeposredno nakon sastanka s američkim državnim tajnikom irački premijer izjavio odanost Iranu

Neposredno nakon sastanka s američkim državnim tajnikom irački premijer izjavio odanost Iranu

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Dolijevanje ulja

Irački premijer Mohammed Shia al-Sudani otputovao je u Teheran i izjavio svoju odanost Iranu samo dan nakon sastanka s američkim državnim tajnikom Antonyjem Blinkenom.

Prema više izvora, al-Sudani se sastao s iranskim vodstvom u znak potpore terorističkoj skupini Hamas koju podržava Iran.

Službena verzija State Departmenta kaže da je Blinken iračkom premijeru „prenio zabrinutost zbog pojačanih napada militantnih skupina koje podržava Iran na američke trupe stacionirane u Iraku“.

Dvije nacije sada su osudile izraelsku protuofenzivu i izrazile svoju solidarnost i pohvalile Hamasove terorističke napade protiv Izraela 7. listopada, navodi se u priopćenju za tisak iz ureda iranskog vrhovnog vođe Alija Khameneija.

Prema priopćenju za javnost iz Khameneijevog ureda, al-Sudani se u ponedjeljak sastao s Khameneijem u Teheranu kako bi zajedno osudili izraelsku protuofenzivu u Pojasu Gaze koji je pod kontrolom Hamasa. Tijekom sastanka, al-Sudani je terorističke napade Hamasa opisao kao “herojsku operaciju”.

“Unatoč ovoj radosti (odnosi se na napade Hamasa 7. listopada), svi smo duboko shrvani brutalnim masakrom u Gazi, koji je kolektivna osveta ljudima ove male regije”, rekao je al-Sudani.

Al-Sudani se također susreo i s iranskim predsjednikom Ebrahimom Raisijem, pri čemu je kritizirao SAD zbog podupiranja „izraelskih zločina protiv čovječnosti i genocida”, te su se složili da se širi regionalni sukob može izbjeći samo ako Izrael zaustavi svoju protuofenzivu, što je malo vjerojatno.

“Oni koji žele da se opseg ove krize ne proširi na cijelu regiju, moraju izvršiti pritisak na cionistički režim da zaustavi ovu agresiju i organizirano ubijanje”, rekao je al-Sudani u ponedjeljak.

Dakle, nije teško prepoznati napore službenog SAD-a da dodatno „zbije muslimanske redove“, kako bi potaknuli reakciju protiv Izraela… uostalom, nije li Albert Pike napisao:

„Treći svjetski rat mora biti potaknut iskorištavanjem različitosti, uzrokovanih agenturom Iluminata, između političkih cionista i vođa islamskog svijeta. Rat treba biti vođen na takav način da se Islam (muslimanski arapski svijet) i politički Cionizam (država Izrael) međusobno unište…“

Provjeri/slaynews.com

Foto naslovnice: screenshot slaynews.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije