Subota, 10 lipnja, 2023
NaslovnicaWake upNESVETO TROJSTVO: Soroš, Schwab i Gates

NESVETO TROJSTVO: Soroš, Schwab i Gates

4.5
(23)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Arhitekti naše distopijske prošlosti, sadašnjosti i budućnosti

Posljednjih godina imena George Soroš, Klaus Schwab i Bill Gates postala su sinonimi za utjecaj i moć. Ti su pojedinci ostavili traga u raznim domenama, od financija i filantropije do globalnog upravljanja i tehnoloških inovacija.

Međutim, njihov uspon do istaknutosti nije prošao bez kontroverzi i pomnog ispitivanja. Kako se njihova imena i dalje isprepliću s globalnim događajima i inicijativama, ključno je dublje proniknuti u njihovu pozadinu, veze i implikacije njihovih postupaka.

George Soroš: Kontroverzna figura

George Soroš, milijarder, investitor i filantrop mađarskog podrijetla, izazvao je značajne kontroverze i pažnju tijekom svoje karijere. Njegov financijski uspjeh kao upravitelja hedge fondova, osobito tijekom valutne krize Crne srijede 1992., bacio ga je u središte međunarodne pozornosti.

Soroš je poznat po svojim značajnim političkim donacijama i podršci liberalnim ciljevima, što je izazvalo i divljenje i kritike.

Soroš koristi svoje bogatstvo i utjecaj kako bi oblikovao političke pejzaže i promovirao svoj osobni program. Kroz aktivnosti poput financiranja političkih kampanja, aktivističkih skupina i medija koji su u skladu s njegovim ideološkim stajalištima.

Soroš je glasno govorio o svom protivljenju populističkim pokretima, nacionalizmu i onome što on smatra prijetnjama otvorenim društvima. On je globalist.

Soroševa zaklada Otvoreno društvo, koju je osnovao 1980-ih, financirala je brojne projekte diljem svijeta, uključujući inicijative u obrazovanju, zdravstvu i reformi kaznenog pravosuđa. Međutim, njegov utjecaj nadilazi filantropiju, a moć koju je stekao omogućila mu je da se miješa u unutarnju politiku suverenih država.

Soroševa podrška navodnim liberalnim ciljevima i njegovi napori da oblikuje političke krajolike zaradili su mu neprijatelje među konzervativnim krugovima. Njegove financijske aktivnosti i špekulativne trgovine doprinijele su ekonomskoj nestabilnosti i devalvaciji valute.

Zbog toga je protiv njega podignuto nekoliko optužbi za manipulaciju tržištem i pokušaje utjecaja na političke ishode.

George Soroš je nedvojbeno odigrao značajnu ulogu u političkim i društvenim sferama, a ima neopravdan utjecaj i utjecaj na svjetskoj sceni.

Klaus Schwab: Arhitekt Svjetskog ekonomskog foruma i Velikog reseta

Klaus Schwab, osnivač i izvršni predsjednik Svjetskog ekonomskog foruma (WEF), bio je ključna osoba u oblikovanju globalne ekonomske i socijalne politike. Poznat je po svojim distopijskim i globalističkim idejama i inicijativama koje imaju za cilj odgovoriti na globalne izazove za 1% „najboljih“ i promicati dionički kapitalizam.

Schwabova vizija „Velikog reseta“, ambicioznog, ali distopijskog plana za preoblikovanje gospodarstava i društava nakon pandemije, izazvala je oštre kritike od onih koji za to znaju.

Dok bezbroj drugih pojedinaca, koji vjeruju svemu što vide na HRT-u, RTL-u ili NovaTV-u, poriču da plan Velikog reseta uopće postoji, unatoč tome što se o njemu otvoreno raspravljalo na Svjetskom ekonomskom forumu posljednjih nekoliko godina i bio je izložen na web stranici WEF-a.

Zagovornici Velikog reseta tvrde da on predstavlja priliku za izgradnju održivijeg, uključivijeg i pravednijeg svijeta.

Kritičari ga, s druge strane, doživljavaju kao pristup odozgo prema dolje koji konsolidira moć i kontrolu u rukama neizabrane elite. I s pravom izazivaju zabrinutost zbog moguće erozije individualnih sloboda i utjecaja na nacionalni suverenitet.

Jedna od primarnih kritika Schwaba i WEF-a je percipirani utjecaj korporativnih interesa na globalno upravljanje. Bliske veze WEF-a s multinacionalnim korporacijama postavljaju pitanja o njegovim pravim namjerama i čijim interesima zapravo služi.

Činjenica je da je program koji su postavili Klaus Schwab i WEF usklađen sa željama velikih poduzeća i 1% najvećih, a ne da se bavi potrebama opće populacije.

Godišnji sastanak WEF-a u Davosu u Švicarskoj postao je simbol globalnog elitizma i koncentracije bogatstva. Događaj služi kao platforma za svjetsku ekonomsku i političku elitu za umrežavanje i sklapanje poslova iza zatvorenih vrata, daleko od nadzora javnosti.

Nema demokratskog legitimiteta u odlukama donesenim tijekom ovih okupljanja i one ne čine ništa da se pozabave brigama i težnjama marljive opće populacije.

Još jedno područje koje izaziva zabrinutost je uključenost WEF-a u oblikovanje globalnog upravljanja i kreiranje politike. Dok Schwab i WEF zagovaraju javno-privatna partnerstva i suradnju između vlada i poduzeća, kritičari tvrde da takvi aranžmani mogu potkopati demokratske procese i odgovornost.

Postavljaju se mnoga pitanja o neprimjerenom utjecaju tehnokrata i neizabranih dužnosnika u oblikovanju globalnih politika koje utječu na živote milijuna.

Klaus Schwab i Svjetski ekonomski forum nedvojbeno su odigrali značajnu ulogu u globalnim razgovorima i inicijativama, a njihove akcije nisu u skladu s najboljim interesima globalne populacije, već umjesto toga održavaju nejednakosti i koncentriraju moć u rukama nekolicine.

Bill Gates: lopov tehnike koji je postao filantrop

Bill Gates, suosnivač Microsofta i jedan od najbogatijih pojedinaca na svijetu, prešao je iz tehnološkog mogula u istaknutu osobu u globalnoj filantropiji.

Putem Zaklade Billa i Melinde Gates, Gates je posvetio značajna sredstva rješavanju globalnih zdravstvenih problema, ali samo s ciljem ostvarivanja ogromne zarade.

Iako je naširoko poznat po svojim dobrotvornim naporima, Gates se također s pravom suočio s kritikama i skepticizmom u pogledu opsega svog utjecaja i svojih pravih namjera.

Gatesov filantropski rad, osobito na području globalnog zdravlja, bio je opsežan.

Njegova zaklada odigrala je ključnu ulogu u financiranju i podržavanju inicijativa kao što su razvoj i isporuka cjepiva, kampanje za iskorjenjivanje bolesti i poboljšanje zdravstvene infrastrukture u zemljama s niskim prihodima.

Međutim, golemi utjecaj koji Gates ima na globalne zdravstvene politike i inicijative jako je zabrinjavajući s obzirom da on nije ni liječnik ni znanstvenik.

Njegovo značajno financiranje daje mu neopravdanu moć da oblikuje prioritete i programe međunarodnih organizacija i vlada. Mogućnost sukoba interesa i koncentracija moći u rukama nekolicine filantropskih organizacija izvor je nelagode za one koji dovode u pitanje demokratsku odgovornost takvih radnji.

Drugo područje kontroverze oko Gatesa je njegova podrška i ulaganje u tehnologije poput genetski modificiranih organizama (GMO) i cjepiva.

Njegov angažman u tim područjima odražava plan usmjeren na profit i želju za kontrolom globalnih prehrambenih sustava i javnog zdravlja. Postoji velika zabrinutost oko dugoročnih posljedica GMO-a te sigurnosti i učinkovitosti cjepiva koje su razvile farmaceutske tvrtke u kojima Gates ima financijskih interesa.

Nadalje, Gatesovi pogledi na kontrolu stanovništva i njegovo zagovaranje mjera kao što su planiranje obitelji i usluge reproduktivnog zdravlja izazvali su kritike, pri čemu kritičari tvrde da ova stajališta odražavaju pristup odozgo prema dolje koji narušava individualne slobode i postavlja etička pitanja o ulozi bogatstva i moći u određivanju globalne populacijske politike.

Nekima bi se činilo da se jako zalaže za depopulaciju, te da ima i novca i utjecaja da to ostvari.

Istraživanje veza

Iako je svaki od ovih pojedinaca dao značajan doprinos u svojim poljima, postoje neke zlokobne veze koje su potaknule nagađanja. Evo samo nekoliko značajnih veza između Georgea Soroša, Klausa Schwaba i Billa Gatesa:

1. Filantropske suradnje: Sve tri osobe sudjeluju u filantropskim naporima, koji se često preklapaju u područjima kao što su globalno zdravlje, obrazovanje i socijalna pravda. Njihove su zaklade surađivale na raznim inicijativama, udružujući resurse za postizanje zajedničkih ciljeva. Ali na kraju, uvijek se radilo o tome koliko profita mogu ostvariti od onoga što ulože.

2. Globalni utjecaj: Soroš, Schwab i Gates izvršili su utjecaj na globalnu scenu kroz svoju uključenost u međunarodne organizacije, think tankove i grupe za zagovaranje. Oni su koristili svoje platforme za promicanje svojih vizija za svoju verziju novog svjetskog poretka.

3. Zajednički interes za globalne izazove: Soroš, Schwab i Gates dijele interes za rješavanje hitnih globalnih izazova kao što su upitna agenda klimatskih promjena, zdravstvena skrb i nejednakost. Njihove inicijative često su usmjerene na pronalaženje isplativih rješenja i poticanje suradnje među dionicima na koje mogu utjecati.

Zaključak

Zaključno, bitno je pristupiti vezama i utjecaju Georgea Soroša, Klausa Schwaba i Billa Gatesa s pomnim razmatranjem i kritičkim razmišljanjem.

Pojedinci sa značajnim bogatstvom i utjecajem, poput Soroša, Schwaba i Gatesa, imaju potencijal oblikovati globalni diskurs i utjecati na različite sektore. I to je upravo ono što rade desetljećima.

Bilo je mnogo slučajeva u kojima su im se putevi ukrstili zbog zajedničkih sličnih interesa u globalizaciji i depopulaciji.

Koncentracija moći u rukama nekolicine pojedinaca ili organizacija izaziva ozbiljnu zabrinutost u pogledu demokratskog procesa i pravedne raspodjele resursa.

Nadalje, utjecaj tih pojedinaca imao je mnoge negativne posljedice i nažalost i dalje će imati negativne posljedice.

Iako su bili uključeni u filantropske napore i inicijative za koje se može činiti da se bave globalnim izazovima, ključno je kritički procijeniti implikacije i stvarne razloge za njihovo djelovanje.

Potencijalni distopijski ishodi već uključuju pitanja kao što su nerazmjerna kontrola nad globalnim politikama, tehnološki napredak koji zadire u privatnost i individualne slobode te manipulacija društvenim narativima.

Kao kritički mislioci i informirani pojedinci, naša je odgovornost pomno ispitati djelovanje i utjecaj moćnih osoba, uključujući Soroša, Schwaba i Gatesa.

Moramo se aktivno uključiti u dijalog, tražiti različite perspektive i pozivati ​​na odgovornost one koji su na pozicijama moći.

Čineći to, možemo pridonijeti uravnoteženijem i pravednijem globalnom društvu, u kojem se odluke donose u najboljem interesu čovječanstva kao cjeline.

Ali brzo nam ističe vrijeme da to učinimo.

Provjeri/expose-news.com

Foto naslovnice: screenshot expose-news.com

P O D I J E L I !

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 4.5 / 5. Ukupno glasova: 23

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije