Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiNevjerojatno! – WEF sada potiče konzumaciju hrane kojoj je istekao rok trajanja

Nevjerojatno! – WEF sada potiče konzumaciju hrane kojoj je istekao rok trajanja

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

„Pokvareni“

Svjetski ekonomski forum (WEF) uvjerio je Ujedinjeno Kraljevstvo da ukloni datume “najbolje upotrijebiti do” s prehrambenih proizvoda u nastojanju da “sačuva bacanje hrane”, jer tobože “otpad od hrane utječe na klimu”. U stvarnosti, ove bolesne osobe ne mare za ljudsko zdravlje i trebaju način da odvrate pozornost od nadolazeće nestašice hrane izazvane njihovim snom o nultim emisijama.

Velika Britanija je spremna ukloniti “najbolje upotrijebiti do” i oznake s oko 500 proizvoda. Kako znati kada je hrana poslana ili zapakirana? Na potrošaču je da najbolje procijeni (?!). Također postoje planovi za uklanjanje stotina datuma “upotrijebiti do” na proizvodima. “Best buy” označava kvalitetu namirnice, dok “upotrijebiti do” pokazuje je li sigurna za konzumaciju. WEF inzistira na tome da su ovi datumi besmisleni jer je još uvijek sigurno jesti hranu kojoj je istekao rok trajanja. Čak tvrde da je mlijeko treći najčešće bacani proizvod u Ujedinjenom Kraljevstvu, koje je izuzetno opasno piti ako mu je istekao rok trajanja.

Rok valjanosti prvi put se pojavio u trgovinama nakon Drugog svjetskog rata kako su velike maloprodajne trgovine postajale sve popularnije. Prije toga, o roku trajanja mogli ste doznati direktno od prodavača u malim obiteljskim trgovinama s domaćim proizvodima. No, danas teško da možete prodavačicu u Konzuma pitati odakle je, recimo, rajčica ili jabuka i očekivati ​​točan odgovor. Hrana sada stiže kamionima i često se uvozi iz inozemstva.

Dakle, WEF želi da jedemo bube i hranu kojoj je istekao rok trajanja. Budite uvjereni da će elita jesti najbolje, vozeći se u svojim motornim i grijanim mlažnjacima i jahtama na fosilna goriva i smijati se dok mi ostali patimo. Čini se da se vlade slažu jer također ne žele priznati neuspjeh zbog nestašice hrane.

Provjeri/armstrongeconomics.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije