Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaEkonomijaNijemcima se preporuča stvaranje kućnih rezervi za desetak dana

Nijemcima se preporuča stvaranje kućnih rezervi za desetak dana

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Nekad moćni…danas prepperi

„Moguću nestašicu hrane uzrokovanu redukcijama goriva, struje i vode, Njemačka već predviđa, pa su izdali posebne preporuke građanima“, započinje dramatičan izvještaj RTL televizije Hrvatska.

Koje su to točno preporuke, a koje su proizašle nakon što se kancelar Olaf Sholz videoporukom ovog vikenda obratio Njemcima, tvrdeći da su spremni za sve scenarije tijekom jeseni i zime i energetske krize, pročitajte u daljnjem tekstu:

„Savjetuju se kućne rezerve za deset dana ili ako to građanima prilike ne dopuštaju, barem za tri. Popis stiže iz njemačkog ureda za katastrofe, a odnosi se na hranu, higijenske i medicinske potrepštine.

Svaka osoba bi tako za deset dana, prema izračunu tog ureda, trebala imati 20 litara vode, 3,5 kg žitarica, odnosno kruha, krumpira, tjestenine ili riže. Uz to 2,5 kg voća i orašastih plodova, 4 kg povrća, 2,5 litre mlijeka, u što ulaze i mliječni proizvodi, 1,5 kg ribe, mesa i jaja (proteina) i oko 0,5 litre ulja.

Preporuka je da se po želji pripremi i zaliha šećera, meda, čokolade, brašna, instant juhe…

Svi ovi podaci su rađeni za jednu osobu, pa ovisno o broju ukućana, rezerve treba povećati.

Iz Saveznog ureda za pomoć u katastrofama Njemačke ništa ne prepuštaju slučaju, pa savjetuju i higijensku košaricu u kojoj je obvezno dezinfekcijsko sredstvo, dupli sapun, rezerva toaletnog papira, četkice i paste za zube. Tu su naravno i neophodni lijekovi, od prve pomoći do lijekova za skidanje temperature i crijevnih viroza.“

Na kraju priloga, voditeljica RTL-a daje osvrt kako „Ne treba zaboraviti kako su ovisni (Njemačka) o ruskim energentima, za razliku od Hrvatske koja ipak ima alternativu (?)“

Jesmo li to doživjeli da smo prividno u boljoj poziciji nego Nijemci? Naravno, ne našom zaslugom, nego zaslugom vlade Njemačke i EU-a, koja je „pucala sebi u noge“, nametnuvši sankcije Rusiji.

Sve u svemu, teško je gledati kako propada nekad najmoćnije gospodarstvo Europe. Padne li Njemačka, past će i gospodarstvo čitave Europe.

Hrvatska je svoje gospodarstvo, sad se pokazuje vizionarski, odavno „riješila“, pa se ionako nemamo zbog čega bojati.

RTL televizija

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije