Subota, 9 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiNjemačka mesna industrija upozorava na skore prazne police i poskupljenja do 40%

Njemačka mesna industrija upozorava na skore prazne police i poskupljenja do 40%

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Stižu kukci

Radikalni ekstremisti globalnog zatopljenja objavili su sveobuhvatni rat mesu jer goveda proizvode previše nadutosti, za koju kažu da je vodeći uzrok zatopljenja. Sve za posljedicu ima izbacivanje mesne industrije iz posla, te zamjena s industrijom insekata i tek pokojom poslasticom od biljaka.

“Sadašnja savezna vlada htjela bi ukinuti uzgoj životinja i prehranu u Njemačkoj prebaciti na povrće i zobene pahuljice”, kaže Hubert Kelliger, voditelj grupne prodaje u velikoj mesnici Westfleisch, dodavši kako “više od 90 posto ljudi u Njemačkoj još uvijek kupuje i jede meso.”

Vezano: Njemačka udruga za prava životinja: „Muškarcima koji jedu meso treba zabraniti seks i razmnožavanje“

Njemačka mesna industrija upozorila je na nadolazeće probleme u opskrbi, posebno u vezi sa svinjetinom, a član uprave pripisuje barem dio krivnje trenutnoj njemačkoj ljevičarskoj vladi, koja je poznata po svojim napadima na meso i nastojanjima da se prijeđe na opskrbu biljnom hranom.

“Za četiri, pet, šest mjeseci nećemo imati ništa na policama”, predviđa Kelliger.

Jedan od glavnih čimbenika koji utječu na opskrbu mesom u Njemačkoj, prema njemu je smanjenje tova svinja od strane stočara. Drugi su poljoprivrednici jednostavno odustali od proizvodnje i bankrotirali.

“To neizbježno znači da će u nadolazećim mjesecima biti manje zaliha”, rekao je Kellinger, što bi moglo rezultirati time da potrošači vide više praznih polica, ali i značajan porast cijena.

“Danas se ne može kvantificirati hoće li to biti 20, 30 ili 40 posto – ali ponovno će se značajno povećati”, kaže Kellinger. Takvo bi povećanje uslijedilo bi nakon ionako već znatno podignutih cijena. Njemačka je ove godine doživjela sveukupno povećanje cijena hrane od 40 posto, uključujući povećanje cijene krumpira od 73 posto. Daljnji skokovi cijena mogli bi biti katastrofalni za njemačke potrošače.

Međutim, dramatično povećanje cijena mesa moglo bi se zapravo uklopiti u program njemačke vlade, koja aktivno promiče prelazak na biljnu prehranu. Kellingeru nije nedostajalo kritika na račun vlade na tu temu.

Kelliger je također kritizirao saveznog ministra hrane i poljoprivrede Cema Özdemira, iz Stranke zelenih, zbog promicanja poreza na meso.

“Trebali bismo općenito jesti manje mesa i pobrinuti se da dolazi od životinja koje se drže na način koji odgovara vrsti”, rekao je Özdemir za t-online. On savjetuje “prilagođavanje konzumacije mesa planetarnim granicama i za dobrobit našeg zdravlja”.

Iako su Zeleni osudili jedenje mesa, društvena stvarnost je drugačija, s gotovo cijelom njemačkom populacijom koja redovito jede meso. Međutim, poljoprivredna i zelena politika guše njemačku proizvodnju mesa, čineći Njemačku u potpunosti ovisnom o mesu iz stranih zemalja; to stvara novu ovisnost sličnu njemačkom oslanjanju na ruski plin, što se pokazalo kao katastrofalna pogreška.

Vezano: Njemački ministar Zelenih traži uvođenje poreza na meso

“Njemačka je sada najveći uvoznik mesa u Europi”, kaže Gereon Schulze-Althoff, član uprave VDF-a i viši menadžer za održivost i kvalitetu u klaonici Tönnies. “Sada smo na točki u kojoj možemo izračunati kada se više nećemo moći opskrbljivati ​​mesom.”

Provjeri/technocracy.news

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije