Subota, 23 rujna, 2023
NaslovnicaVijestiNjemačka povlači potporu Ukrajini dok bijes javnosti doseže točku ključanja

Njemačka povlači potporu Ukrajini dok bijes javnosti doseže točku ključanja

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Umjesto čitanja, poslušajte ovaj članak!

Eskalacija?

Kako donosi thepeoplesvoice.tv, Njemačka je obećala odustati od pružanja vojne potpore Ukrajini jer „milijuni Nijemaca kažu da više ne podržavaju nacistički režim u Ukrajini.“

Njemački kancelar Olaf Scholz najavio je da će njemačka vlada zbog nedostatka potpore Ukrajini u javnosti početi povlačiti svoju potporu režimu Zelenskog.

Scholz se u petak obratio na događaju koji su organizirale novine Augsburger Allgemeine, a novinari su ga pitali o opasnostima eskalacije u Ukrajini, s obzirom na to da Njemačka opskrbljuje Kijev oružjem, uključujući borbene tenkove Leopard 2.

Kako izvještava infowars.com, Njemački dužnosnici trenutačno raspravljaju hoće li ili ne opskrbiti Ukrajinu projektilima Taurus dugog dometa, što bi Moskva sigurno smatrala još jednom velikom eskalacijom.

Kada je novinar upitao Scholza postoji li opasnost da se Njemačka “aktivno uključi u rat”, odgovorio je da mu je “cilj to spriječiti”. 

Potom je rekao kako trenutačno “nema njemačkih vojnika u Ukrajini i neće ih ni biti”prema njegovim riječima objavljenim u ruskim medijima na engleskom jeziku – koji su brzo shvatili njegove primjedbe.

Dodatno je objasnio da Zapad ne traži “rat između Rusije i NATO-a” i želi izbjeći takav scenarij.

Što se tiče projektila Taurus, dužnosnici u Kijevu očajnički traže oružje, budući da bi to označilo projektil najveće udaljenosti u njihovom arsenalu, kao što Forbes iznosi pojedinosti o njegovim mogućnostima:

„Njemački projektil Taurus, koji može putovati oko 210 milja – gotovo trećinu dalje nego što mogu prijeći Storm Shadow ili SCALP – učinio bi bombardere još sigurnijima, dopuštajući im da se odmaknu dalje od ruske obrane. Možda, u određenim scenarijima, čak i izvan dosega raketnog sustava zemlja-zrak S-400 dometa od 240 milja.“

Njemačka je obavijestila Ukrajinu da se nada brzoj odluci, ali u ovom slučaju čini se da je njemačka javnost spremna uzvratiti, također s obzirom na loše stanje ukrajinske protuofenzive.

Nova anketa objavljena u petak pokazuje da je većina Nijemaca protiv slanja projektila Taurus, s obzirom na očiti rizik od eskalacije s Rusijom.

Njemački javni medij ARD utvrdio je da se 52% njemačke javnosti tome protivi, s obzirom na to da je domet dovoljan da otvori vjerojatnost da se projektili Taurus koriste za pokretanje napada unutar ruskog teritorija. 

Provjeri/thepeoplesvoice.tv

Foto naslovnice: screenshot thepeoplesvoice.tv

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije