Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaVijestiNjemačka vlada poručuje građanima: „Opskrbite se flaširanom vodom i konzerviranom hranom prije...

Njemačka vlada poručuje građanima: „Opskrbite se flaširanom vodom i konzerviranom hranom prije nego nastupi mračna zima!“

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

„The winter is coming“

Ove zime u Njemačkoj će se sigurno dogoditi kratkotrajni nestanci struje. A šef Saveznog ureda za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama (BBK) Ralph Tiesler upozorava njemačke građane da spreme zalihe flaširane vode, konzervirane hrane i drugih potrepština u očekivanju ovoga.

U intervjuu za novinsku kuću Welt am Sonntag, Tiesler je otkrio ono što su mnogi nagađali – više je nego vjerojatno da će Njemačka ove godine vidjeti vrlo mračnu zimu s povremenom dostupnošću energije.

“Moramo pretpostaviti da će ove zime biti nestanaka struje”, rekao je Tiesler. “Pritom mislim na regionalni i privremeni prekid opskrbe strujom.”

“Uzrok neće biti samo nestašice energije, već i ciljana, privremena gašenja mreža od strane operatora, s ciljem zaštite mreža i neugrožavanja ukupne opskrbe.”

Mnoge lokalne općine diljem Njemačke također se pripremaju za ovo nabavom generatora za hitne slučajeve i razvojem planova kako ih najbolje koristiti u slučaju nestanka struje na duže vrijeme.

Ipak, nekim područjima ide mnogo bolje nego drugima, a potonja se bore da smisle učinkovit plan za održavanje svjetla tijekom sljedećih nekoliko mjeseci usred tekuće energetske krize.

“Očekujemo kratkoročne nestanke struje, a ne dugotrajne, velike nestanke struje”, naglasio je Tiesler. “Ali i za to je važna dobra priprema.”

Imajte na umu da su njemački dužnosnici prije samo nekoliko mjeseci skakali na ideju da će uopće biti nestanka struje. Ideja da se takvo što doista dogodi gotovo se smatrala ludom teorijom zavjere.

Vezano: U Njemačkoj se pripremaju za „hitne isporuke gotovine“ zbog očekivanog nestanka energije ove zime

Premotajte nekoliko mjeseci i sada ne postoji samo rizik od kratkotrajnih nestanaka struje diljem Njemačke, već i rizik da će neke slabije pripremljene općine doživjeti najgori mogući scenarij u kojem bi neadekvatne pripreme neke ljude mogle koštati života.

“Primarno voda, nekoliko sanduka i konzervirana hrana”, rekao je Tiesler o artiklima na koje bi se Nijemci trebali usredotočiti najviše. “To bi bilo dovoljno za deset dana. To je ono što moja agencija preporučuje.”

“Naša poruka je: pripremite se prije svega. Budite spremni na moguće krize, nemojte pretpostavljati da će sve biti dostupno cijelo vrijeme.”

Tiesler također predlaže kupnju radija na baterije, zajedno s baterijama za napajanje, kao i svijeće i šibice za svjetlo. Potpuni popis preporučenih artikala dostupan je na web stranici agencije.

Vezano: Zabrinjavajuće! Njemačka se ozbiljno priprema za strujnu krizu i tzv. Blackout!

Sve se to događa jer je Njemačka odlučila više ne kupovati plin iz Rusije nakon invazije Vladimira Putina na Ukrajinu. Njemačka vlada je jako uzrujana zbog toga i sada zbog toga kažnjava vlastite građane uskraćujući im jeftinu i izdašnu rusku energiju.

“Iako je u početku želio postupno odvojiti svoje gospodarstvo od ruskog plina, protok iz Rusije je obuzdan mnogo ranije nego što je planirano zbog sankcija povezanih s Ukrajinom i eksplozija u rujnu koje su onesposobile plinovod Sjeverni tok 1, ključnu rutu za ruski plin doći do Europe”, prenosi RT o situaciji.

“Unatoč tome što su skladišta plina u zemlji gotovo puna, stručnjaci su i dalje zabrinuti da ove zalihe možda neće biti dovoljne da izdrže tijekom zime.”

Do tada, Njemačka i SAD nastavljaju sipati milijarde u Ukrajinu…

Provjeri/naturalnews.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije