Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaNajnovijeNjujorška bolnica prestala raditi porođaje nakon što je više zaposlenika dalo otkaze...

Njujorška bolnica prestala raditi porođaje nakon što je više zaposlenika dalo otkaze zbog obveze cijepljenja

Bolnica u saveznoj državi New York priopćila je da će pauzirati provođenje porođaja na dva tjedna zbog bujice ostavki radnika rodilišta koji se protive zahtjevima za cijepljenjem protiv COVID-19.

Prema 11Newsu, Opća bolnica Lewis County, u Lowvilleu, privremeno će prestati s vršenjem porođaja nakon 24. rujna. Tijekom tiskovne konferencije u petak popodne, izvršni direktor zdravstvenog sustava okruga Lewis Gerald Cayer rekao je da je 7 od 30 bolničkih radnika koji su dali otkaz bilo s odjela rodilišta.

Dodao je kako sedam djelatnika rodilišta još uvijek nije odlučilo o cijepljenju: “Ako sada pauziramo uslugu i usredotočimo se na regrutaciju cijepljenih medicinskih sestara, moći ćemo ponovno aktivirati ovu djelatnost u okrugu Lewis”, rekao je Cayer.

Cayer je rekao da 165 zaposlenika bolnice nisu cijepljena protiv COVID-19, a što predstavlja 27 posto radne snage, dok su ostalih 464 radnika, odnosno 73 posto zaposlenih, dobili su svoje injekcije.

U kolovozu je država objavila da će se od svih zdravstvenih radnika u bolnicama i ustanovama za dugotrajnu njegu diljem New Yorka tražiti da do 27. rujna prime barem prvu dozu cjepiva protiv COVID-19. Prema Cayeru, ova objava je navela 30 radnika da se cijepi, dok je još 30 dalo otkaz.

VEZANO

najnovije