Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaVijestiNorveški sustav BankID progurao digitalni ID

Norveški sustav BankID progurao digitalni ID

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Zaobilaznim putem…

Norveški sustav BankID, koji je postao oblik digitalne osobne iskaznice, pokrenuo je novu aplikaciju koja je biometrijska.

BankID radi sa svim bankama u Norveškoj i trenutno ga koristi 4,3 milijuna ljudi, od 5,5 milijuna stanovnika.

Partnerstvo s OneSpanom će BankID-u pružiti dodatne značajke poput dodatne sigurnosti, pomoći norveškim bankama da ispune standarde usklađenosti i pripremiti BankID za međunarodnu upotrebu.

Partnerstvo također nudi digitalno potpisivanje, autentifikaciju korisnika, sigurnost transakcija i pružanje mobilnog identiteta, izvještava Biometric Update.

“BankID je, i ostat će, središnji dio svakodnevnog života naših korisnika”, objašnjava Jan Bjerved, voditelj norveškog BankID-a.

“Čvrsto vjerujemo u stvaranje čarolije za korisnike u smislu iskustva, sa što je moguće manje trvenja i da se korisnici osjećaju sigurno i sigurno kada koriste naše usluge. Naše povjerenje u OneSpan temelji se na njihovim provjerenim rješenjima koja osiguravaju najvišu razinu sigurnosti cijeloj našoj populaciji.”

Nova aplikacija podržava biometrijsku autentifikaciju, što znači da se može koristiti kao digitalni ID.

“Nova aplikacija omogućit će bolju komunikaciju s korisnicima, a ambicija je razviti aplikaciju kako bi u budućnosti postala novčanik za digitalni identitet koji nudi niz usluga s dodanom vrijednošću”, dodao je Bjerved.

Generalni direktor OpenSpana Matthew Moynahan ponovio je Bjervedove komentare o tome da se BankID koristi za digitalni identitet.

“U svijetu u kojem su potrebne najviše razine sigurnosti za utvrđivanje identiteta korisnika, naše partnerstvo s BankID-om postavlja temelje za budućnost sigurnih platformi za digitalni identitet i otključava novi svijet iskustava koji sada mogu uključivati ​​prekogranične transakcije”, rekao je Moynahan.

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije