Petak, 9 lipnja, 2023
NaslovnicaVijesti„Nova“ ptičja gripa navodno prelazi na sisavce i pretvara ih u „zombije“

„Nova“ ptičja gripa navodno prelazi na sisavce i pretvara ih u „zombije“

5
(18)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Nema nam pomoći

Prema američkom USGS-u , novi soj ptičje gripe širi se s divljih ptica na divlje sisavce, uzrokujući ponašanje životinja “slično zombijima”. Zaraženi sisavci imaju različite neurološke probleme i ne boje se ljudi, upozorava vladina studija.

Prve epidemije uočene su diljem Europe još u listopadu 2021. Epidemije dolaze od visokopatogene ptičje influence (HPAI) H5N1, koja navodno pripada euroazijskoj liniji, klasa 2.3.4.4b. Sojevi su otkriveni tijekom nadzora divljih ptica u studenom 2021. i brzo su se proširili po Newfoundlandu i Labradoru u Kanadi i SAD-u kroz rezervoare divljih ptica i kroz opskrbu domaće peradi.

Novi sojevi su čak prešli na razne vrste sisavaca – uglavnom crvenu lisicu. Bolest je također otkrivena kod euroazijske riječne vidre, euroazijskog risa, tvorova, europskih tvorova i kuna kamenica uhvaćenih diljem Europe. U svibnju 2022. američki i kanadski epidemiolozi izolirali su visokopatogenu influencu ptica HfN1 kod divljih sisavaca. Jesu li virološki pokusi povećanja funkcije bili uključeni u iznenadnu prenosivost ptičje gripe kod sisavaca?

U posljednjoj studiji USGS-a, epidemiolozi su otkrili HPAIv u 67 divljih sisavaca u deset država. Od 1. travnja do 21. srpnja 2022. istraživači su izolirali zaražene životinje od New Yorka do Aljaske. Prema studiji, zaražene životinje uključivale su 50 crvenih lisica, šest prugastih tvorova, četiri rakuna, dva risa, dva oposuma iz Virginije, jednog kojota i jednu sivu lisicu. Vrsta sisavaca koja će najvjerojatnije biti zaražena je crvena lisica.

Prema koautoru studije, dr. Hon Ipu, dijagnostičkom virologu u USGS Nacionalnom centru za zdravlje divljih životinja: „Najvjerojatniji uzrok infekcije bio je grabežljivost ili sakupljanje divljih ptica zaraženih HPAIv jer su divlje ptice sastavni dio prirodne prehrane za mnoge od ovih vrsta sisavaca.” Prema genetskom sekvencioniranju provedenom na 48 divljih sisavaca, potvrđeno je da infekcije dolaze od divljih ptica. 

Epidemiolozi nisu pronašli dokaze o lateralnom prijenosu HPAIv unutar divljih populacija kopnenih vrsta sisavaca; međutim, postoje eksperimentalni dokazi da se horizontalni prijenos H5N1 HPAIv događa kod domaćih mačaka i tvorova. Štoviše, autori studije nisu mogli isključiti mogućnost prijenosa virusa s roditelja na potomstvo.

Je li na pomolu nadolazeća plandemija visoko prenosive ptičje gripe? Je li inženjerstvo koje je stvorio čovjek uključeno u efekt prelijevanja ove ptičje gripe nalik zombijima? Je li to izvor buduće pandemije ptičje gripe na koju je upozoravao bivši direktor CDC-a Robert Redfield? 

Naime, dr. Robert Redfield nedavno se pojavio u epizodi Hill TV’s Rising kako bi upozorio da dolazi “velika pandemija“. Rekao je da će nova pandemija biti posljedica međunarodnog bioterorizma i istraživanja povećanja funkcije koja još nisu zaustavljena, unatoč tome što su upletena u razvoj covida-19.

“Mislim da će doći nova pandemija, ne zbog prelijevanja, nego zbog istraživanja povećanja funkcije ili namjernog bioterorizma. Bit će to virus ptičje gripe kojim se manipulira da bi se mogao prenijeti s čovjeka na čovjeka, vrlo slično onome što smo vidjeli s COVID-om”, rekao je Redfield.

Nakon što su te životinje izložene zaraženim divljim pticama, pokazuju ponašanje “nalik zombijima” i neurološke poremećaje. Prema imunohistokemijskoj analizi, HPAIv virus napada tijela neuronskih stanica i replicira se u mozgu zaraženih životinja. Osim toga, životinje pate od napadaja, ataksije, sljepoće, vokalizacije, nistagmusa, grimasa i drhtanja. Neki su imali tešku letargiju, groznicu, proljev, ležanje, povraćanje, paralizu i nesvijest. Prema studiji, bolesne životinje su imale “nedostatak straha od ljudi”.

Trinaest crvenih lisica imalo je imunoreaktivnost u mozgu, praćenu pozitivnim naprezanjem tijela neuronskih stanica i upalnim procesima u moždanoj kori, talamusu, hipokampusu i moždanom deblu. Slična imunoreaktivnost pronađena je u korteksu zaraženih oposuma i u korteksu, talamusu i hipokampusu risa. Ostali neurološki simptomi uključivali su nekrotizirajući meningoencefalitis i nekrozu miokarda. Ukupno 47 zaraženih životinja također je bolovalo od nekrotizirajuće intersticijske pneumonije.

Provjeri/naturalnews.com

Foto naslovnice: screenshot naturalnews.com

P O D I J E L I !

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 18

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

1 KOMENTAR

  1. Robert R. Redfield je bio ravnatelj CDC-a od 2018. do 2021.
    nedavno je bilo saslušanje u američkom kongresu o plandemiji, na kojem je svoje mišljenje iznio i on. I on je tu rekao da je takozavno istraživanje "Gain-of-Function" u kineskom institutu Wuhan bilo sufinancirano od strane NIH-a (državni nacionalni institut zdravlja SAD-a), od američkog ministartsva vanjskih poslova, od USAID-a (državna agencija SAD-a za međunarodnu pomoć i razvoj) i od američkog ministarstva odbrane.
    te su informacije bile objavljivane u nezavisnim medijima još 2020. godine, ali su tada to nazivali "teorije zavjere".
    zna se da je i štakor Fauči, dugodišnji ravnatelj NIIAD-a i funckioner u NIH-u, imao svoje prstiće u toj suradnji sa institutom Wuhan

VEZANO

najnovije