Petak, 22 rujna, 2023
NaslovnicaVijestiNovi Zeland planira uvođenje prvog klimatskog poreza na kravlji prdež i ovčji...

Novi Zeland planira uvođenje prvog klimatskog poreza na kravlji prdež i ovčji urin

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Stop nadutosti

Novi Zeland je predložio porez na podrigivanje i mokrenje domaćih životinja u pokušaju borbe protiv klimatskih promjena.

Prvim klimatskim porezom na svijetu, Novi Zeland planira oporezovati plinove koje oslobađaju tjelesne funkcije 36 milijuna krava i ovaca diljem zemlje.

Politika koja je objavljena u utorak bit će prva u svijetu koja će uvesti porez na kravlji prdež i podrigivanje, kao i na ovčju mokraću.

Neto nulti plan vlade Jacinde Ardern uključuje obećanje smanjenja emisija metana iz domaćih životinja za 10 % do 2030. i do 47 % do 2050. godine.

Ovaj potez odmah je osudio moćni poljoprivredni sektor Novog Zelanda.

Poljoprivrednici su upozorili da bi to moglo osakatiti domaću proizvodnju hrane, a Federated Farmers, glavna lobistička skupina u industriji, rekla je da će plan “istrgnuti utrobu malom gradu na Novom Zelandu” i da će farme biti zamijenjene drvećem.

Povezano: Klimatska histerija vodi sustavu za praćenje „osobnog ugljičnog otiska“

Predsjednik grupe Andrew Hoggard rekao je da su poljoprivrednici više od dvije godine pokušavali surađivati ​​s vladom na planu smanjenja emisija koji bi “dozvolio poljoprivrednicima da se nastave baviti poljoprivredom”. Predloženi porez, rekao je, naveo bi poljoprivrednike da brzo prodaju svoje farme.

Oporbeni političari tvrdili su da će plan povećati svjetske emisije premještanjem poljoprivrede u druge zemlje koje su manje učinkovite u proizvodnji hrane.

Ali premijerka Ardern rekla je da će porez ojačati novozelandski poljoprivredni sektor jer će sav novac biti usmjeren na novu tehnologiju, istraživanje industrije i poticajna plaćanja za poljoprivrednike.

“Novozelandski poljoprivrednici bit će prvi u svijetu koji će smanjiti poljoprivredne emisije, pozicionirajući naše najveće izvozno tržište za konkurentsku prednost koja donosi u svijet sve veću pronicljivost o porijeklu njihove hrane”, rekla je Ardern.

Povezano: 1200 svjetskih znanstvenika i stručnjaka: „Nema klimatskog izvanrednog stanja!“

Poljoprivredna industrija Novog Zelanda ključna je za njegovo gospodarstvo, ali globalisti predstavljaju problem što ova pacifička otočna država sa 5 milijuna ljudi ima oko 10 milijuna goveda i 26 milijuna ovaca, koje po njihovom tumačenju doprinose oko polovici emisije stakleničkih plinova u zemlji.

Znači li to da ostalih 50 % emisije „štetnih“ plinova proizvode sami ljudi? Naslućuje li se već daljnji plan, jednom kad se riješe nedužne stoke?

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: screenshot newspunch.com

P O D I J E L I !

1 KOMENTAR

VEZANO

najnovije