Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaNajnovijeOsveta njemačkog ministra zdravstva

Osveta njemačkog ministra zdravstva

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Najava revizije Zakona o zaštiti od zaraza

Nakon što je prije nešto više od tjedan dana u njemačkom Bundestagu „pao“ prijedlog o uvođenju obveznog cijepljenja za građane starije od 60 godina, suprotno nadanjima kancelara Olafa Scholza i ministra zdravstva Karla Lauterbacha, očekivali smo da će s njihove strane uslijediti mjere obveznog zastrašivanja.

Vidno razočaran ishodom glasovanja članova Bundestaga po savjesti, a ne po političkom diktatu, ministar Lauterbach za jesen predviđa razvoj nove varijante korona virusa te najavljuje kako bi mogla biti vrlo zarazna poput omikrona i smrtonosna poput delte. On je, naime, zabrinut što se nove podvarijante omikrona toliko brzo razvijaju da su intervali u kojima nove varijante zamjenjuju stare sve kraći. Zaključio je kako to znači da postajemo sve manje sposobni pripremiti se za mutacije (čemu onda cijepljenje?!). Ali to nije sve…

Lauterbach se brže bolje po završetku prognoza za jesen prihvatio najave izmjena Zakona o zaštiti od zaraza, što smatra logičnim potezom nakon odbijanja obveznog cijepljenja. Za sada je poznato kako se izmjene odnose na ponovno uvođenje obveza nošenja maski u zatvorenom prostoru, no tek nakon ljeta. Jer je u Njemačkoj isplanirano, pardon, najavljeno da će ih tada poharati tzv. korona killer.

VEZANO

najnovije