Utorak, 7 veljače, 2023
NaslovnicaNajnovijeOtpor covid ludilu postoji na estradi, ali tu informaciju guše „plaćenički“ mediji

Otpor covid ludilu postoji na estradi, ali tu informaciju guše „plaćenički“ mediji

5
(10)

Nedavno smo prenijeli informaciju o javnom istupu mlade splitske glumice i pjevačice Uršule Najev, koja je podigla „prašinu“ na estradnoj sceni, u kojem je vrlo odlučno rekla ne „novonormalnom“ segregacijskom načinu organiziranja koncerata po uputama fašistički nastrojenog Stožera.

Tko još nije čuo, ponovit ćemo, povod javnom istupu mlade umjetnice, bio je uvjet dan organizatoru da se koncerti moraju odvijaju u „strogo kontroliranim uvjetima“, odnosno besplatno za one s potvrdama o cijepljenju ili dokazima o friškom obavljenom Covid testu.

S obzirom da ovo nije ništa drugo nego pokušaj nametanja podjele među ljudima na zdravstvenoj osnovi, mlada Uršula usporedila je ovakav način održavanja manifestacija s „pjevanjem na Hitlerovoj proslavi godišnjice braka“.

Da Uršula Najev nije jedino estradno lice koje razmišlja svojom glavom na ispravan način, jako je teško steći dojam ukoliko čitate i slušate „plaćenički“ main stream narativ.

No, evidentno je da se istina teško može sakriti, a istina govori da otpor ovom fašističkom ludilu na estradnoj sceni, koja je jedna od najpogođenijih industrija u umjetno stvorenoj covid krizi, postoji.

Tome u prilog, govori cijeli niz primjera na domaćoj i svjetskoj sceni, no informacije o takvim zbivanjima jako teško pronalaze put do ljudi, jer ih guše plaćenički main stream mediji.

Da se ne slažu s režimom održavanja koncerata, koji se počeo primjenjivati od 1.srpnja, kojim se diskriminiraju necijepljeni, otvoreno su se dosad izjasnili domaći estradnjaci Damir Urban, Goran Bare, Josipa Lisac i već spomenuta Uršula Najev. Popis je vjerojatno još puno, puno duži, no „stisak“ medija ne dozvoljava izlazak ovih informacija na svjetlo dana, ali sigurni smo da će u vremenu koje je ispred nas one sve više izlaziti u javnost.

Donosimo i snimku s Thrill Blues Festivala u Trilju, na kojoj se tako dobro oslikava ovaj suludi pokušaj nasilnog segregiranja ljudi. Naime, na snimci se vidi gotovo potpuno prazan ograđeni dio ispred bine koji je bio rezerviran za cijepljeni dio publike, te onaj dupkom puni dio iza ograde.

Snimka s Thrill Blues Festivala

Samo jedan od primjera na stranoj glazbenoj sceni je onaj pjevača Richarda Ashcrofta, koji se povukao s predstojećeg festivala u Sheffieldu, zbog zahtjeva za cijepljenjem i sudjelovanja u vladinim istraživanjima koronavirusa. On je objavio na svom instagram profilu da „neće prisustvovati na koncertima gdje postoje Covid ograničenja“

Ono što je ovdje bitno naglasiti, ne želimo osuđivati nikoga, a pogotovo ne glazbenike i umjetnike koji su ipak pristali na ucjene ovog fašističkog „establišmenta“, jer smo svjesni da se radi o pitanju njihove egzistencije. Također, ne želimo osuđivati niti ljude u publici, koji potiho pristaju biti dio projekta uvođenja segregacije i „uživaju“ u svojim privilegijama kao cijepljeni dio populacije, ali želimo ih sve pozvati da još jednom preispitaju svoju savjest o ispravnosti svojih postupaka.

To što je slogan cijepljena bio „Misli na druge, cijepi se“, ne znači da sad kad su primili „oslobađajuće“ cjepivo mogu prestati misliti na druge, jer tih drugih, ima i na ovoj suprotnoj strani „ograde“, još uvijek u većini.

Podijeli!    

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 10

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije