Utorak, 28 studenoga, 2023
NaslovnicaNajnovijeOvo su „mokri snovi“ globalista: U zatvor zbog uvredljivih komentara na društvenim...

Ovo su „mokri snovi“ globalista: U zatvor zbog uvredljivih komentara na društvenim mrežama

U Japanu bi korisnici društvenih mreža mogli dobiti zatvorsku kaznu zbog vrijeđanja drugih.

A sad opravdanje koje stoji iza ove najave…

Prema Kyodo Newsu, presudan je bio incident cyber maltretiranja profesionalne hrvačice Hane Kimura, koja je u svibnju 2020. godine pronađena mrtva u svojoj kući, čija je smrt kasnije okarakterizirana kao samoubojstvo.

Samoubojstvo je navodno počinila nakon salvi poruka mržnje na društvenim mrežama koje je izazvalo njezino pojavljivanje u popularnom Netflixovom reality showu „Terrace House“, koji je u međuvremenu otkazan. Objave na društvenim mrežama koje je 22-godišnjakinja objavila neposredno prije smrti impliciraju da je bila zlostavljana.

USA Today je izvijestio: “U uznemirujućim tweetovima koji su u međuvremenu izbrisani i prevedeni, Kimura je aludirala na to da pati od zlostavljanja na mreži i napisala da ne „više ne želi biti čovjek“ i da „želi biti voljena“.

U skladu s ovim događajem, novi plan vlade se predstavlja kao borba protiv „cyberbullyinga”. Savjetodavno vijeće japanskog ministarstva pravosuđa dalo je „zeleno svjetlo“ za plan uvođenja zatvorskih kazni kao dio strožih kazni za uvrede na internetu u Japanu, izvijestio je Kyodo News.

Japan trenutno ima zakone koji kažnjavaju uvrede na internetu zatvorom kraćim od 30 dana ili novčanom kaznom manjom od 10.000 jena (oko 600 kuna). Ako prođe novi plan ministarstva, cyberbullying će biti kažnjen kaznom od godinu dana zatvora, a novčana kazna će biti podignuta na 300.000 jena.

Dodatno, zastara za vrijeđanje na internetu bit će povećana s jedne na tri godine.

Foto: screenshot endtimeheadlines.org

VEZANO

najnovije