Subota, 23 rujna, 2023
NaslovnicaVijestiPilot-projekt kombinacije CBDC-ove s trgovanjem ugljičnim kreditima

Pilot-projekt kombinacije CBDC-ove s trgovanjem ugljičnim kreditima

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Velike implikacije

Australsko-novozelandska bankarska grupa (ANZ) sklopila je partnerstvo s tvrtkom Grollo Carbon Ventures (GCV) kako bi omogućila trgovinu australskim karbonskim kreditnim jedinicama (ACCU). 

Projekt je bio jedan od 14 koje je pilotirala australska središnja banka kako bi istražila moguće upotrebe digitalne valute središnje banke (CBDC).

projektu su se ANZ i GCV usredotočili na tokenizaciju imovine temeljene na prirodi i stvarnog svijeta, a započeli su s ACCU-ovima. Tokenizirali su već postojeće ACCU-ove i izdali stabilcoin, A$DC, što je omogućilo GCV-u da kupi tokenizirane ACCU-ove uz nagodbu u stvarnom vremenu putem ANZ-ovih pametnih ugovora.

Proveli su transakciju na javnom blockchainu bez dozvole koristeći pilot CBDC kako bi podržali izdavanje stablecoina podržanog u dolarima.

“Kada se primijeni na tržišta ugljika, tokenizacija ima potencijal za poboljšanje učinkovitosti i transparentnosti, smanjenje rizika i očuvanje jedinstvenih karakteristika temeljnih projekata za poticanje ulaganja u klimatska rješenja”, rekao je Nigel Dobson, voditelj bankarskih usluga ANZ-a.

U međuvremenu, ANZ je u partnerstvu s dva sveučilišta kako bi proveo probu izvanmrežnih CBDC plaćanja. U drugom pilot projektu, testira se učinkovitost i učinkovitost poslodavaca u korištenju CBDC-a kao alternative tradicionalnim metodama plaćanja.

Provjeri/reclaimthenet.org

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije