Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022
NaslovnicaZabavaPivopije, kako kotira vaše omiljeno pivo?

Pivopije, kako kotira vaše omiljeno pivo?

0
(0)

Pivo kao napitak nastalo je prije jako puno vremena, neki spominju i 6000 do 8000 godina.

Jeli dugo postojanje razlog njegovoj popularnosti nismo sigurni, no sigurni smo da proizvodnja piva bilježi zlatne trenutke posljednjih nekoliko godina.

Vjerojatno se na dnevnoj bazi „izbaci“ na desetke novih vrsta piva, dok nezasitni pivoljupci zadovoljno glade svoje brkove željno iščekujući trenutak kada će probati najnoviji „naslov“.

Oni iskusni već dobro znaju da se piva, općenito, mogu podijeliti prema vrstama kvasca na:

  • Piva donjeg vrenja (lager piva) – dobivaju se vrenjem kvasca vrste Saccharmyces uvarum, a nakon vrenja kvasac se taloži na dno posude;
  • Piva gornjeg vrenja (ale piva) – za vrenje se koristi čista kultura pivskog kvasca vrste Saccharomyces cerevisiae, a nakon vrenja kvasac ispliva na površinu mladog piva.

Bez obzira koju vrstu piva preferirate, sigurno imate svog favorita, a koliko imate istomišljenika provjerite na stranici RateBeer.com. Na stranici je moguće pronaći ljestvice gotovo svih poznatih brendova, pa i onih hrvatskih.

10 najbolje ocijenjenih hrvatskih piva

I da, znate li koje je idealno vrijeme za otići na pivo? Pametne glave su izračunale da je to petak od 18:30 nadalje…Hm, gdje ste vi ovaj petak? Mi znamo…

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 0 / 5. Ukupno glasova: 0

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najčitanije