Četvrtak, 28 rujna, 2023
NaslovnicaEkonomijaPOČELO JE! U 40 trgovina poznatog trgovačkog lanca u Njemačkoj više se...

POČELO JE! U 40 trgovina poznatog trgovačkog lanca u Njemačkoj više se ne može plaćati gotovinom

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Cashless

Kako prenosi fenix-magazin.de Njemački tehnološki lanac Gravis, koji blisko surađuje s Appleom, od ponedjeljka, 16. siječnja, više neće primati gotovinska plaćanja.

Tvrtka je potvrdila kako se to odnosi na svih njihovih 40 trgovina u Njemačkoj i bez obzira na kupovnu vrijednost. To znači da čak i ako samo želite kupiti nešto što košta nekoliko eura, kovanice i novčanice iz vašeg novčanika neće vam pomoći.

Tvrtka kaže da je udio plaćanja u gotovini “zanemariv” već otprilike dvije godine. Još samo “mali jednoznamenkasti postotak” kupaca danas u Gravisu plaća gotovinom.

Lanac također ističe da je svoju odluku donio nakon “uspješne testne faze u odabranim trgovinama temeljene na natprosječnom prihvaćanju bezgotovinskog plaćanja”.

Iz tvrtke su poručili slijedeće:

„Bezgotovinsko plaćanje je jednostavno, sigurno, brzo sa stajališta kupca i odavno je naučeno. Aktivno slijedimo put naših kupaca.

Iza toga ne stoji samo orijentacija prema ponašanju kupaca, već i poslovna računica. Za nas kao trgovca bezgotovinsko plaćanje je jeftinije, jednostavnije i omogućuje brže procese.“

Gotovina je emocionalno nabijena tema, posebno u Njemačkoj, zemlji u kojoj se gotovina još uvijek relativno često koristi. Kod tvrtke kao što je Gravis argument u prilog gotovinskom plaćanju bio bi taj da dosad nije bio problem kupovati tehničke uređaje i pribor ovim načinom plaćanja.

I naravno plaćanje gotovinom kao jednim od nekoliko načina plaćanja čini kupce fleksibilnijima. Prošlog proljeća kartično plaćanje privremeno više nije bilo moguće kod brojnih trgovaca zbog tehničkih problema na jednom, široko korištenom terminalu za plaćanje.

To što je ovoj tvrtki bezgotovinsko plaćanje tobože jednostavnije i isplativije, ne bi trebalo biti briga kupaca. Na kraju krajeva, već smo dosta toga rekli o opasnostima ukidanja gotovine kao sredstva plaćanja.

Ono što mi kao savjesni i odgovorni kupci možemo napraviti je – u širokom luku zaobići trgovine koje se ovako počnu ponašati!

I naravno, i dalje KORISTITI GOTOVINU! U svim situacijama…

Provjeri/fenix-magazin.de

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije