Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaSamo pozitivaPodignite svoj vrt bez pesticida i umjetnih gnojiva uz pomoć „zataškane“ vrtlarske...

Podignite svoj vrt bez pesticida i umjetnih gnojiva uz pomoć „zataškane“ vrtlarske tehnike

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Elektrokultura

Elektrokultura je drevna praksa povećanja prinosa korištenjem određenih materijala za „žetvu“ zemljine atmosferske energije. Ova tehnika je nekoliko puta bivala „uskrsnuta“, ali vjerojatno isto toliko puta i zataškana. Još 1749. godine predstavio ju je Abbe Nollett, pa onda 1920-ih Justin Christofleau i 1940-ih Viktor Schauberger. Radi se o korištenju energija koja je uvijek prisutna i posvuda oko nas, a poznata je još i kao Chi, Prana, Životna sila ili Eter.

Pri korištenju elektrokulture nema potrebe za upotrebom pesticida ili gnojiva i to primarni razlog zašto je ova informacija toliko skrivanaSve što trebate su sunce, oblaci, kiša, dušik iz zraka i sposobnost da iskoristite atmosfersku energiju.

Ove atmosferske antene mogu se izraditi od materijala kao što su drvo, bakar, cink i mesing. Kada dodate ove atmosferske antene u svoj vrt, tlo ili farmu, one će povećati vaše prinose, boriti se protiv mraza i prekomjerne vrućine, smanjiti navodnjavanje, smanjiti štetočine i povećati magnetizam vašeg tla što će dugoročno dovesti do više hranjivih tvari.

Kako napraviti atmosfersku antenu?

Atmosferske antene mogu se izraditi od drvenih tipli koje možete pronaći u trgovinama građevinskog materijala ili od lokalnog komada drveta iz vašeg dvorišta. Što je antena viša, to će vaše biljke bolje rasti.

Justin Christofleua preporučio je visinu od 6 m i više, ali bilo koja visina bit će dovoljna. Drveni klin ili lokalno drvo možete omotati bakrenom i cinkovom žicom, tvoreći fibonaccijevu spiralu koja je okrenuta prema magnetskom sjeveru. Kombinacija cinka i bakra djeluje kao baterija kada sunce obasja antenu. Ovu antenu postavite otprilike 15-20 cm u tlo i pustite majci prirodi da učini čaroliju. 

Budite kreativni, isprobajte različite dizajne i vidjet ćete pravi potencijal elektrokulture. Za više o ovoj temi možete besplatno preuzeti knjigu Justina Christofleue o elektrokulturi.

Kako radi atmosferska antena?

Antena skuplja energiju zemlje kroz niz vibracija i frekvencija, kao što su kiša, vjetar i temperaturne fluktuacije. Ove antene dovode do jačih biljaka, više vlage za tlo i smanjene najezde štetočina. Ovo je jedan od mnogih razloga zašto nismo poučeni o ovoj drevnoj praksi.

Bakar protiv željeza: Ono što nam nikada nisu rekli

Kad je Victor Schauburger proučavao poljoprivredu, primijetio je da alati od bakra/mjedi/bronce neće utjecati na magnetizam tla kao oni od željeza. Željezni alati smanjili su magnetizam tla, tjerali poljoprivrednike da rade više i uzrokovali uvjete slične suši.

Dok s druge strane alati od bakra/mjedi/bronce nisu promijenili magnetizam tla, doveli su do visokokvalitetnog tla i zahtijevali su manje rada kada su se koristili.

Kad je Victor ovo pokazao lokalnom vijeću, rekli su da će njegov rad utjecati na njihovu zaradu od gnojiva koje promiču. Odlučili su podnijeti peticiju protiv njega uz pomoć lokalnih medija kako bi obavijestili farmere da će njegovo otkriće doprinijeti višku hrane što će dovesti do manje novca u njihovim džepovima. Poljoprivrednici su se suprotstavili ovome i znanje je „izgubljeno“ 1950-ih.

Ono što je također primijećeno je činjenica da se puževi pojavljuju samo kada su u tlu prisutne velike količine željeza kako bi počistili nered koji njihove antene hvataju. Pri korištenju bakrenih alata ili atmosferskih antena puževi nestaju (više o ovome pogledajte ovdje).

Neka zanimljiva otkrića Justina Christofleua

Na poljima koja nisu bila gnojena ili navodnjavana, zob je narasla preko 2 metra, dok je krumpir uzgojen u istim uvjetima imao stabljiku oko 1,8 m, s 30-35 gomolja i težio je 0,4-0,8 kg po krumpiru.

Također, ovaj pronalazak „zaliječio“ je i pomladio vinograde zahvaćene filokserom, a grožđe je bilo s više šećera i puno bogatiji okus.

Mrkve su narasle do duljine od 50 cm, cikle do 45 cm i gotovo 40 cm u opsegu.

Staro stablo kruške na kojem nije ostalo gotovo nimalo kore potpuno je pomlađeno i počelo je plodove pojedinačne težine do 40 dag.

I to sve bez upotrebe stajskog gnoja, pesticida ili umjetnih gnojiva. Dakle, samo atmosferska energija, magnetizam i telurska strujanja Zemlje.

Pogledajte ova 4 videa kako biste saznali kako izraditi elektrokulture za vaš vrt:

Provjeri/cultivateelevate.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije