Srijeda, 6 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiPogrebna poduzeća u potpuno „cijepljenoj“ Norveškoj pretrpana poslom

Pogrebna poduzeća u potpuno „cijepljenoj“ Norveškoj pretrpana poslom

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

„Misli na druge, cijepi se!“

Pogrebna poduzeća u potpuno cijepljenoj Norveškoj preplavljena su „cijepljenim“ leševima kao rezultat vrtoglavog porasta stope mortaliteta u Norveškoj. Norveška je jedna od zemalja s najvećim brojem „cijepljenih“ u svijetu, s prosjekom većim od dva uboda.

Broj ljudi kojima su potrebne pogrebne usluge u gradu Trondheimu, središnja Norveška, dramatično je porastao u posljednjih dvanaest mjeseci, prema lokalnim novinama Dagbladet Trondheim.

Lars Svanholm, generalni direktor četvrte generacije najvećeg pogrebnog poduzeća u Trondheimu, Svanholm & Vigdal Gravferd, rekao je da stoljetna povijest pogrebnog poduzeća nikada nije doživjela ništa poput trenutnog broja smrtnih slučajeva.

“To je značajan porast, a ništa slično nismo doživjeli u četiri generacije”, rekao je Lars Svanholm za Dagbladet.

Svanholm vjeruje da je pogrebno poduzeće ove godine zabilježilo povećanje broja smrtnih slučajeva od 30 posto u usporedbi s prošlom godinom. “Nismo imali takav porast otkako je tvrtka započela 1922.”, rekao je Svanholm lokalnoj TV.

Kako bi se nosili sa sve većim brojem mrtvih, otvorili su hladnu hitnu u jednoj garaži. Ograničenja kapaciteta prisilila su obitelji da čekaju više od dva tjedna da pokopaju svoje voljene.

“Ovo je kriza”, kaže Lars Svanholm, četvrta generacija generalnog direktora najvećeg pogrebnog poduzeća u Trondheimu, Svanholm & Vigdal Gravferd. Izvor: Adresseavisen

“Ovakve garaže koriste se kao sobe za nosila kada su takve potrebe. Potom se automobili izvedu vani i ugrade se rashladni sistemi”, navodi TV2.

Stalno velika potražnja imala je neobične posljedice za Svanholma i 26 zaposlenika agencije.

“Za nas je to stvorilo goleme izazove sa svime, od kapaciteta hladnjaka do pristupa prostorijama za ceremonije, tako da je bilo potrebno dugo čekati na pokope”, kaže Svanholm.

Ponekad je bila tako velika potražnja da su morali koristiti garaže i druga rezervna rješenja kao što su rashladne komore. To je ranije bilo uobičajeno samo u akutnim krizama.

“Imamo pripravnost za krizu ako dođe do velikog broja smrtnih slučajeva u kratkom vremenu. Koristi se u zrakoplovnim nesrećama i drugim velikim nesrećama, ali sada smo ga morali koristiti i kod običnih smrti”, rekao je Svanholm, te dodao: “Mislim da vrhunac još nije dosegnut.”

Provjeri/newpunch.com/Eurostat

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije