Utorak, 7 veljače, 2023
NaslovnicaNajnovijePostotci cijepljenih hospitaliziranih, na respiratoru i umrlih rastu iz tjedan u tjedan

Postotci cijepljenih hospitaliziranih, na respiratoru i umrlih rastu iz tjedan u tjedan

4.8
(39)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Izašlo je i najnovije tjedno izvješće Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo praćenja stanja epidemije bolesti Covid-19 u Hrvatskoj, u kojem su dopunjeni podaci za posljednji tjedan od 22. do 28. studenog 2021. godine.

Iz najnovijeg izvješća sve je evidentnije kako se stanje cijepljenih ljudi, u pogledu hospitalizacija, pacijenata koji završavaju na respiratoru i umiranja, pogoršava iz tjedan u tjedan. Sada je već vrlo jasan trend ovih parametara.

Naime, baš kako smo na to ukazivali u članku iz sredine listopada, o stanju u Škotskoj, gdje se događala ista situacija, ovakvi podaci za Hrvatsku nagovještavaju tešku zimu za cijepljene.

Pogleda li se tablica 13. službenog izvješća HZJZ-a, odmah se uočavaju spomenuti trendovi, pri čemu je potrebno obratiti pažnju kako se s pogoršanjem statistike cijepljenih ujedno i popravlja statistika kod necijepljenih.

U izvješću su zasebno, namjerno ili ne, iskazane tablice (tablica 3. i 4.) u kojima su dani podaci o ukupnom broju potvrđenih slučajeva, broja hospitaliziranih, broja pacijenata koji su završili na respiratoru, te onih preminulih.

Prikažu li se svi navedeni podaci, s ukupnim postotcima i ukupnim brojevima svih parametara, u jedinstvenoj tablici, slika postaje puno jasnija.

Dodajmo ovome i analizu koju je napravio Nenad Bakić na svom fb profilu.

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 4.8 / 5. Ukupno glasova: 39

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije