Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaVijestiPotpuno razotkriveni! Nacist iz drugog svjetskog rata dobio ovacije od Zelenskog, Trudeaua...

Potpuno razotkriveni! Nacist iz drugog svjetskog rata dobio ovacije od Zelenskog, Trudeaua i kanadskog parlamenta

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Nacisti

Vjerujete li da propaganda main stream medija radi dobar posao? Vjerujete li da je u sukobu Ukrajine i Rusije Zapad „dobar momak“? 

Možda vam slijedeća vijest ipak promijeni razmišljanja.

Ukrajina i Rusija neprestano upiru prstom i optužuju jedna drugu za potporu nacistima, ali nedavni posjet Zelenskog u kanadskom parlamentu otkrio je puno toga. Naime, tijekom događaja, za govornicu je pozvan bivši nacist iz Drugog svjetskog rata, Yaroslav Hunka, iz 14. Waffen grenadirske divizije SS-a. I to ne bi možda bilo ništa čudno da čovjek nije dobio ovacije, u prvom redu od Zelenskog i Trudeaua.

Inače, 14. Waffen grenadirska divizija SS-a bila je dobrovoljačka divizija sastavljena pretežno od Ukrajinaca, Hunka se nakon rata povukao u Kanadu i nikad nije kažnjen za svoje zločine. 

Ova bizarna odluka Trudeau koji je smatrao da bi bilo dobro da Hunka posjeti Ottawu i govori u parlamentu o suradnji Ukrajine i Kanade tijekom ovog rata kao da je dovoljno otkrivajuća.

Predsjednik Donjeg doma Anthony Rota bio je prisiljen reći slijedeću ispriku:

“Želim jasno reći da nitko, uključujući kolege parlamentarce i ukrajinsko izaslanstvo, nije bio svjestan moje namjere ili mojih primjedbi prije nego što sam ih iznio”, rekao je Rota, iako je prethodno nacističkog dragovoljca nazvao “ukrajinskim i kanadskim herojem.”

Grupe za prava Židova ovu ispriku ne prihvaćaju, a Centar prijatelja Simona Wiesenthala (FSWC) rekao je da su bili šokirani kada su vidjeli da kanadska vlada slavi naciste

“Ne bi trebalo biti zabune da je ova jedinica bila odgovorna za masovno ubojstvo nevinih civila s razinom brutalnosti i zlobe koja je nezamisliva”, izjavili su iz Centra.

Trudeau se nije osobno ispričao. Poilievre se obratio Xu kako bi objasnio da je Trudeau odigrao izravnu ulogu u ovoj neugodnoj situaciji: “Nijedan parlamentarac (osim Justina Trudeaua) nije imao priliku provjeriti prošlost ove osobe prije nego što je predstavljen i počašćen u Donjem domu. Bez upozorenja ili konteksta bilo je nemoguće da bilo koji parlamentarac u prostoriji (osim gospodina Trudeaua) zna za ovu mračnu prošlost.”

Ono što se iz svega može zaključiti je da moderni nacisti nastavljaju podržavati Ukrajinu. Zelenski je samo njihov pijun, koji je već primio 6,7 milijardi dolara od Kanade i spreman je u džep staviti i još više. A vi? Vi ste ti koji odlučujete je li Zapad još uvijek “dobar momak” u ovom sukobu.

Provjeri/armstrongeconomics.com/YouTube (The Independent)

Foto naslovnice: screenshot independent.co.uk

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije