Subota, 9 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiPOVIJESNO! Više od 500 zdravstvenih radnika kojima su uručeni otkazi zbog odbijanja...

POVIJESNO! Više od 500 zdravstvenih radnika kojima su uručeni otkazi zbog odbijanja „cjepiva“ dobilo sudsku nagodbu

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Počelo je

Upornost u opravdanom cilju se isplati, u što se uvjerilo više od 500 sadašnjih i bivših američkih zdravstvenih radnika koji su upravo dobili parnicu, prvu takve vrste, protiv NorthShore University HealthSystema, koji ih je otpustio ili im je prijetio otkazom zbog njihovog odbijanja „cjepiva“.

Prema Liberty Counselu, “povijesna” nagodba uključuje isplatu od 10,3 milijuna dolara radnicima, za koje sudovi smatraju da su nezakonito diskriminirani.

Savezni sud sjevernog okruga Illinoisa podnio je nagodbu u petak, a sada je mora odobriti sud.

“Vrlo smo zadovoljni povijesnom nagodbom od 10 milijuna dolara postignutom u našoj zajedničkoj tužbi protiv NorthShore University HealthSystema”, objavio je potpredsjednik za pravna pitanja Liberty Counsel i glavni savjetnik za parnice Horatio G. Mihet, te dodao: “Drastična promjena politike i znatna novčana olakšica koju zahtijeva nagodba donijet će veliku mjeru pravde zaposlenicima NorthShorea koji su bili bezosjećajno prisiljeni birati između svoje savjesti i svojih poslova.”

Mihet dalje napominje da bi nagodba “također trebala poslužiti kao snažno upozorenje poslodavcima diljem zemlje da se ne mogu oglušiti na one koji iskažu vjerski prigovor na prisilno cijepljenje”, znajući da su neki od brojnih sličnih procesa protiv medicinskih fašista tek započeli.

Liberty Counsel procjenjuje da će, ako sud odobri, svi ili gotovo svi pogođeni zaposlenici na kraju dobiti oko 25.000 dolara svaki. Oni koji su primili „cjepivo“ protiv svoje volje samo da zadrže posao dobit će po oko 3000 dolara.

Trinaest zdravstvenih radnika koji su bili glavni tužitelji u slučaju također će dobiti dodatni iznos od oko 20.000 dolara svaki za svoje probleme.

Proces je započeo još u listopadu 2021. kada je Liberty Counsel poslao zahtjev NorthShoreu u ime pogođenih radnika. Da je bolnički sustav reagirao i uskladio se sa zakonom, tužba se nikada ne bi ni realizirala.

Osnivač i predsjednik Liberty Counsela, Mat Staver, zadovoljan je ishodom i također smatra da bi to treba biti “poziv na uzbunu” svakom drugom poslodavcu koji su se ponašali na sličan nezakonit način.

Na kraju ćemo samo dodati da je ovo velika pobjeda za zdrav razum i slobodu, ali i satisfakcija za sve nas koji od početka plandemije „urlamo“ da se ljudske slobode ne smiju kršiti, a pogotovo pravo o odlučivanju o vlastitom tijelu i zdravlju.

Bravo!

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije