Ponedjeljak, 25 rujna, 2023
NaslovnicaNajnovijePoziv na generalni globalni štrajk – Freedom Week

Poziv na generalni globalni štrajk – Freedom Week

The Show must go on…

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Nakon analize zbivanja na sjevernoameričkom tlu i postavljenih pitanja o daljnjem razvoju situacije, predvodnici Konvoja slobode iz Ottawe uputili su poziv na globalni generalni štrajk na svim radnim mjestima u apsolutno svim sektorima gospodarstva. Freedom Week blokada zamišljena je kao obustava rada na čitavih tjedan dana od 21. veljače s kratkom preporukom: „Stavite ključ u bravu i podignite novac iz banke“.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije, naravno ne one režimske već neovisne, rečeno je da prosvjednici žele izvršiti pritisak na Vladu i političare, kako bi ukinuli anti-Covid mjere i obvezno cijepljenje, a osobito na premijera Justina Trudeaua koji cijelo vrijeme donosi nelogične poteze izjednačene s tiranijom. Htjeli su biti jasni te naglasiti kako je zapravo sam premijer glavni i odgovorni krivac za blokadu koja je samo njihov odgovor na njegovu tiraniju. Pozvali su sve građane Kanade, osobito aktiviste i članove raznih organizacija, da žurno izvrše pritisak (pozivima i otvorenim pismima) na senatore i članove Parlamenta kako bi spriječili izglasavanje Zakona o hitnim mjerama.

Naime, spomenuti zakon mogao bi biti ozbiljna prijetnja i još veća ugroza građanskih sloboda u Kanadi od postojećih mjera, a za njim u stvarnosti nema apsolutno nikakve potrebe jer Konvoj slobode ne ugrožava ničiju sigurnost. O tome osobito brinu vojni veterani kao pridruženi članovi ovoga mirnoga prosvjeda iako se to uporno želi osporiti čak i kroz objavu donatora platforme Give.Send.Go.

I za kraj, vijest da je 16 američkih guvernera i 2 premijera kanadskih provincija uputilo zajedničko pismo američkom predsjedniku Bidenu i kanadskom premijeru Trudeau, u kojem traže trenutno ukidanje obveze cijepljenja i karantene za prelazak granice za vozače kamiona.

VEZANO

najnovije