Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaVijestiPredstava je gotova! – austrijski parlamentarci masovno napustili parlament tijekom govora Zelenskog

Predstava je gotova! – austrijski parlamentarci masovno napustili parlament tijekom govora Zelenskog

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Na krivoj strani povijesti

Čini se da ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski počinje gubiti podršku na Zapadu.

Više zemalja postaje umorno od podupiranja „ratnih napora“ protiv Rusije i dosta im je „žrtvovanja“ svog teško zarađenog novca za Ukrajinu.

Čak je i sam Zelenski ovog tjedna priznao da je zabrinut da se počinje javljati „umor od Ukrajine“.

Zelenski, koji je prethodno upozorio Amerikance da moraju nastaviti slati novac u Ukrajinu ili će im inače djeca biti poslana na frontu, sada je priznao da je prestravljen pobjedom republikanaca na američkim predsjedničkim izborima 2024. jer bi to značilo kraj bjanko čekova.

“Sjedinjene Države stvarno moraju razumjeti da ako nam prestanu pomagati, nećemo pobijediti“, rekao je Zelenski.

Nisu samo Amerikanci sve umorniji… opadanje entuzijazma i podrške ratnim naporima protiv Rusije također je postalo vrlo jasno u dijelovima Europe.

Ovo je posebno bilo vidljivo tijekom posljednjeg govora Zelenskog, kada se u četvrtak putem videolinka obratio donjem domu austrijskog parlamenta. Nedugo nakon početka govora, velika skupina austrijskih zastupnika iz konzervativne Slobodarske stranke (FPO), često nazivana u mainstream medijima “ekstremnom desnicom”, organizirala je grupni prosvjed i svi su zajedno izašli.

Na stolovima su ostavili natpise “prostor za neutralnost” i “prostor za mir”, izražavajući kako nisu zadovoljni trenutnim stavom Europe i SAD-a koji je blokirao mirovne pregovore.

“Tužno je što je FPO jedina stranka u parlamentu koja ozbiljno shvaća našu vječnu neutralnost, čime se također zalaže za mir”, rekao je čelnik FPO-a Herbert Kickl neposredno prije govora Zelenskog.

Slično se događa i u Bugarskoj, koja se zajedno s Austrijom i Mađarskom obvezala da Ukrajini neće slati nikakvu smrtonosnu pomoć. Te su zemlje, vođene primjerom Mađarske, izrazile da žele “spriječiti daljnju eskalaciju” s Rusijom. 

A što radi Hrvatska? Osim slanja oružja, sada se najavljuje i dolazak prvih 20 ukrajinskih ranjenika… O tempora, o mores…

U nastavku pogledajte kako austrijski političari napuštaju parlament tijekom govora Zelenskog…

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: screenshot newspunch.com

P O D I J E L I !

1 KOMENTAR

  1. Da bi pravilno tumačili događaje moramo da shvatimo kako funkcioniše “globalni politički sistem Zapada”. Ti političari mogu da imaju potpuno suprotne stavove po određenim pitanjima ali samo ako ta pitanja nisu u suprotnosti sa željama Moćnika. U suprotnom se samo “pojave ” dokazi o njihovoj korumpiranosti, saradnjom sa Rusijom ili Kinom, o nekakvom seksualnom skandalu…

    Ova austrijska poslanička grupa pravi populistički manevar, trguje sa simpatijama svojih birača kako bi postigli neke kratkoročne ciljeve. Ne treba nam ništa više od Erdoganove retorike – pokušao je da uceni Švedsku i Finsku (kojima je to vrlo odgovaralo) za ulazak u NATO ali se povukao pred pritiskom koji određuje sudbinu celog Zapada. Nije bitno šta narod misli i želi, ako počne ozbiljnije da se protivi volji Moćnika “dogode se” snajperisti ili teroristički napad… pa sve do manje nuklearne eksplozije kako bi narod shvatio “da se njihovi vođe bore protiv oličenja zla”.

    Zato nemojte da vas raduju ovakvi istupi – oni samo mogu da ubrzaju neizbežno.

VEZANO

najnovije