Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaVijestiPRIJELOMNO! Vrhovni sud New Yorka vratio sve zaposlenike otpuštene zbog necijepljenja na...

PRIJELOMNO! Vrhovni sud New Yorka vratio sve zaposlenike otpuštene zbog necijepljenja na posao, uz obveznu isplatu svih zaostalih plaća

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Pravda!

Kako je izvjestio FoxNews.com, Vrhovni sud države New York vratio je na posao sve zaposlenike koji su otpušteni jer nisu bili cijepljeni, naloživši poslodavcima isplatu svih zaostalih plaća, tvrdeći da su njihova prava povrijeđena.

Sud je u ponedjeljak utvrdio da “cijepljenje ne sprječava pojedinca da se zarazi ili prenese COVID-19”

Gradonačelnik New Yorka Eric Adams tvrdio je ranije ove godine da njegova administracija neće ponovno zaposliti zaposlenike koji su otpušteni zbog statusa cijepljenja.

Samo NYC je početkom ove godine otpustio otprilike 1400 zaposlenika jer nisu bili cijepljeni nakon što je grad usvojio mandat za cjepivo pod bivšim gradonačelnikom Billom de Blasijom.

Mnogi od otpuštenih bili su policajci i vatrogasci.

Predsjednik FDNY-uniformirane vatrogasne udruge Andrew Ansbro i FDNY-uniformirane vatrogasne udruge poručnik James McCarthy osudili su Adamsa ranije ove godine nakon što je gradonačelnik dopustio iznimku od mandata cjepiva za sportaše i izvođače, iako su vatrogasci i dalje dobivali otkaze zbog svog statusa. Par je pozvao grad da proširi iznimku na sve Njujorčane.

“Ovdje smo da kažemo da podržavamo opoziv mandata za cjepivo koji je gradonačelnik najavio u četvrtak”, rekao je McCarthy, te dodao: “Mislimo da bi ga također trebalo produljiti. Podržavamo opoziv mandata sportašima i izvođačima koji rade u New Yorku. Mislimo da bi ljudima koji rade za New York također trebalo opozvati mandat.”

“Ako namjeravate ukloniti mandat za cjepivo za određene ljude u gradu, trebate ga ukloniti za sve u gradu”, rekao je Ansbro, te dodao: “Ako ćete slijediti znanost, znanost će vam reći da trenutno nema nikakve opasnosti, a stavljanje bez posla stotina vatrogasaca, policajaca i drugih radnika hitne pomoći nije u najboljem interesu grada. Nije sigurno.”

Provjeri/foxnews.com

Foto naslovnice: screenshoot foxnews.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije