Srijeda, 6 prosinca, 2023
NaslovnicaNajnovijePripremite se, kreće ofenziva cijepljenja!

Pripremite se, kreće ofenziva cijepljenja!

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak izjavio je za RTL Danas kako će se pojačati medijska kampanja za promociju cijepljenja, te će se promijenit paradigma po kojoj su se do sada građani prijavljivali za cijepljenje i oni bi ih potom zvali na cijepljenje, a „sada ćemo mi krenuti prema njima!“

„Ne samo na taj način. Imat ćemo mobilne timove koji će biti dostupniji građanima nego što su do sada bili punktovi“, dodao je, te nastavio: „Bit će na terenu, u ruralnim mjestima, tamo gdje do sada punktova nije bilo. Objavit će se u nekom manjem mjestu da će u to vrijeme biti cijepljenje“.

Na ovo treba dodati i jučerašnje obraćanje predsjednika vlade Andreja Plenkovića na sastanku organiziranom sa svim županima, u kojem je glavna tema bila pomoć pri ubrzavanju cijepljenja. Kako je istaknuo premijer, primjetan je trend pada zainteresiranosti za cijepljenje posljednjih tjedana, a „što je nedopustivo jer je cijepljenje jedini izlaz iz pandemije“. Također, vrlo ozbiljnim tonom se obratio županima primorskih županija u kojima se ovog ljeta očekuje poveći broja turista, te dodao da ukoliko se pojavi neko žarište u tim područjima to će biti loša promidžba kako za te županije, tako i za njih same (misleći pri tome na same župane).

Mi bismo na ovo nadodali, informirajte svoje starije, susjede, nemoćne i sve one za koje mislite da bi mogli lako pasti pod utjecaj ovakve agresivne kampanje koja se sprema!

I svakako, podijelite vijest!

VEZANO

najnovije