Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiPropast životnog osiguranja – broj umrlih u dobi 35-44 godine dvostruko veći...

Propast životnog osiguranja – broj umrlih u dobi 35-44 godine dvostruko veći od očekivanog

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Što se događa?

Osiguravajuća društva ne možete prevariti. Njihova žila kucavica su aktuarske tablice očekivanih smrti i isplata. Ako promaše, propadaju. Otkako su mRNA injekcije ušle u naše živote, smrtnost od svih uzroka je naglo porasla, a ipak Big Pharma odbacuje ove podatke kao alarmantne ili pogrešno protumačene.

Potraživanja u slučaju smrti za radno sposobne osobe prema grupnim policama životnog osiguranja skočila su daleko iznad očekivanih razina prošlog ljeta i jeseni.

Odštetni zahtjevi u slučaju smrti za odrasle u dobi od 35 do 44 godine bili su za 100 posto veći od očekivanih u srpnju, kolovozu i rujnu 2021., prema izvješću Društva aktuara, koje je analiziralo 2,3 milijuna zahtjeva u slučaju smrti podnesenih tvrtkama za životno osiguranje.

Izvješće se bavilo zahtjevima za slučaj smrti podnesenih prema policama grupnog životnog osiguranja tijekom 24 mjeseca pandemije COVID-19, od travnja 2020. do ožujka 2022. Istraživači su upotrijebili podatke iz tri godine prije pandemije kako bi postavili osnovu za očekivane smrti.

Iako je COVID-19 igrao određenu ulogu u većini prekomjernih smrtnih slučajeva za starije od 34 godine tijekom dvije godine pandemije, suprotno je vrijedilo za mlađe ljude. Za osobe od 34 godine i mlađe, broj smrtnih slučajeva koji nisu povezani s COVID-om bio je veći od onih povezanih s COVID-om, pokazuju podaci.

Tijekom trećeg tromjesečja prošle godine smrtnost u dobi od 25 do 34 godine bila je 78 posto iznad očekivane razine, a za osobe u dobi od 45 do 54 godine 80 posto više od očekivanog. Prekomjerna smrtnost bila je 53 posto iznad osnovne vrijednosti za odrasle u dobi od 55 do 64 godine.

Društvo aktuara tražilo je od svih 20 životnih osiguravajućih društava koja sudjeluju u istraživanju da odgovore kako utvrđuju uzrok smrti u svrhu evidentiranja šteta. Od 18 koji su odgovorili, 17 je reklo da navode COVID-19 kao uzrok smrti ako je naveden bilo gdje u smrtovnici, dok je osam od 18 reklo da idu dalje i komuniciraju s rodbinom i medicinskim istražiteljem i traže druge izvore u pokušaju utvrđivanja pravog uzroka smrti.

U izvješću se također navodi da se kod ljudi koji obavljaju svoje poslove uglavnom u uredu, kao što su računovođe, odvjetnici i računalni programeri, javilo 23 posto više smrtnih slučajeva od očekivanog.

Na ovoliki porast smrtnosti među radno sposobnim ljudima prvi je ukazao Scott Davison, izvršni direktor kompanije za životno osiguranje OneAmerica sa sjedištem u Indianapolisu, koji je na virtualnoj konferenciji za novinare 30. prosinca 2021. rekao da njegova tvrtka i industrija životnog osiguranja u cjelini bilježi porast smrti od 40 posto među ljudima u dobi od 18 do 64 godine.

Razlog? Pa, sve znate…

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije