Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeRat u Ukrajini kao idealna platforma za uvođenje masovne proizvodnje GMO hrane

Rat u Ukrajini kao idealna platforma za uvođenje masovne proizvodnje GMO hrane

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Protiv prirode

Genetski modificirana hrana uskoro bi mogla doživjeti svoj procvat, ukoliko se ostvare težnje globalista da nastane sveopći kaos u lancu opskrbe hranom diljem svijeta.

Da stvari upravo idu tim smjerom, govori i situacija iz Ujedinjenog Kraljevstva, gdje bi GMO hrana, iako još uvijek strogo ograničena, mogla postati hrana široke primjene. Novi zakon koji se trenutno upućuje u parlament mogao bi zaobići sva dosadašnja ograničenja, a upravo će se ukrajinski sukob iskoristiti kao izgovor.

Zakon pod nazivom “Genetska tehnologija”, zakon je prvi put predstavljen u srijedu, a britanski odjel za okoliš, hranu i ruralna pitanja opisuje ga kao način da se “smanje birokracija i podupre razvoj inovativne tehnologije za uzgoj otpornijih, hranjivijih i produktivnijih usjeva”.

Ministar okoliša George Eustice, koji snažno podupire ovaj zakon, dodao je i slijedeće: “Ove precizne tehnologije omogućuju nam da ubrzamo uzgoj biljaka koje imaju prirodnu otpornost na bolesti i bolje iskorištavaju hranjive tvari u tlu kako bismo mogli imati veće prinose s manje pesticida i gnojiva”.

Dakle, svi koji pokušavaju progurati hranu čiji je gentski DNK materijal modificiran uglavnom je pokušavaju predstaviti u pozitivnom svjetlu, bolje produktivnosti, iskoristivosti, ekonomičnosti. Ni riječi o zdravlju i utjecaju na čovjeka…

Sad kad se namjerno izazvao kaos u opskrbnim lancima za koje se okrivljuje ratna situacija u istočnoj Europi, genetski modificirana hrana odjednom postaje „neophodna“. Kako primjereno i neočekivano…

Foto naslovnice: screenshot naturalnews.com

Slobodni Promatrač

VEZANO

najnovije