Petak, 9 prosinca, 2022
NaslovnicaVijestiRusija ispalila lažnu nuklearnu bombu na Kijev

Rusija ispalila lažnu nuklearnu bombu na Kijev

4.8
(16)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Posljednje upozorenje?

Prema izvješćima, Rusija je ispalila krstareću raketu s lažnom nuklearnom bojnom glavom na Ukrajinu. Tvrdi se da su ukrajinske trupe otkrile lažnu bojevu glavu nakon što je kijevska protuzračna obrana u četvrtak oborila najmanje četiri bespilotne letjelice kamikaze i dvije krstareće rakete.

Jedna od dvije rakete koje je lansirala Moskva bila je sovjetska raketa Kh-55 s lažnom nuklearnom bojevom glavom, rekao je Strateški komunikacijski centar Oružanih snaga Ukrajine, citirajući izvješće Defense Expressa. Tvrdi se da je prazan blok bio zašrafljen na projektil da imitira nuklearnu bojevu glavu prije nego što je ispaljen na Ukrajinu.

Prema stručnjacima, to bi mogla biti “poruka” Zapadu o mogućoj nuklearnoj eskalaciji rata ili znak da se Moskva bori sa svojom opskrbom projektilima i umjesto toga pokušava “preopteretiti” ukrajinski zračni sustav lansiranjem projektila čak i ako oni ne eksplodiraju.

U izvješću se tvrdi da su ruske trupe možda uklonile “specijalnu bojevu glavu” s Kh-55 i pričvrstile “praznu granatu” jer nisu mogle na nju staviti konvencionalnu bojevu glavu. Kh-55 – poznat i kao X-55 – ima domet do 2500 km i lansira se iz bombardera.

Smatra se da Rusija obično koristi projektil X-555 kada napada Ukrajinu – “nenuklearnu” modifikaciju projektila Kh-55 s konvencionalnom bojnom glavom za nošenje eksploziva.

Uporaba projektila koji može nositi nuklearno oružje donosi i sumnju kako Kremlju ponestaje raketa dugog dometa. Zapadni dužnosnici ranije su rekli da se Rusija sve više oslanja na iranske bespilotne letjelice dok se bori s vlastitim zalihama.

Provjeri/endtimeheadlines.org

Foto naslovnice: screenshot endtimeheadlines.com

P O D I J E L I !

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 4.8 / 5. Ukupno glasova: 16

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije