Srijeda, 6 prosinca, 2023
NaslovnicaVijestiŠangaj u mraku – počele redukcije i mjere štednje električne energije u...

Šangaj u mraku – počele redukcije i mjere štednje električne energije u Kini

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Nama to nije ništa novo…

Kultni pejzaž Šangaja, The Bund, neće biti osvijetljen dvije noći radi uštede energije, rekli su dužnosnici, prema medijskim izvješćima. Inače, The Bund je područje uz obalu, poznato po mješavini povijesnih i futurističkih zgrada i popularno je turističko odredište.

Drugdje u Kini, veliki proizvođači u pokrajini Sečuan rekli su da su pogođeni nestankom struje. Veliki dijelovi drugog najvećeg svjetskog gospodarstva suočavaju se s ozbiljnom sušom usred rekordno velikog toplinskog vala.

U obavijesti od nedjelje, Šangajski administrativni ured za uređenje krajolika i izgled grada rekao je da zgrade u Bundu, koje se nalaze uz najveću gradsku rijeku, neće biti osvijetljene u ponedjeljak i utorak, te su samo kratko poručili:

“Ispričavamo se zbog neugodnosti koje bi ovo moglo prouzročiti.”

Kina je prošlog tjedna izdala svoje prvo ovogodišnje nacionalno upozorenje na sušu, nakon što su područja, uključujući Šangaj u regiji delte Jangcea i Sečuan na jugozapadu Kine, iskusila nekoliko tjedana ekstremnih vrućina.

‘Žuti alarm’ treći je najstroži stupanj na službenoj ljestvici.

Dužnosnici u pokrajini Sečuan, gdje su temperature premašile 40°C, nedavno su rekli da su porast temperature i slaba količina oborina, zajedno s povećanom potražnjom za klimatizacijom, uzrokovali nestašice struje.

Pokrajina je produžila svoje mjere štednje energije za pet dana do četvrtka, a ograničavaju se napajanja i nekim industrijskim poduzećima.

Njemački proizvođač automobila Volkswagen rekao je za BBC da je njegova tvornica u Chengduu, glavnom gradu Sečuana, i dalje zatvorena.

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije