Petak, 22 rujna, 2023
NaslovnicaVijestiSiromašna afrička djeca hrane se termitima i crvima u kontroverznom eksperimentu kojeg...

Siromašna afrička djeca hrane se termitima i crvima u kontroverznom eksperimentu kojeg podržava vlada Velike Britanije

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Pokusni kunići

Siromašna afrička djeca koriste se u eksperimentu čiji je cilj otkriti može li konzumacija kukaca poboljšati prehranu unatoč zabrinutosti o negativnim učincima jedenja insekata.

Eksperiment koji financira vlada Ujedinjenog Kraljevstva istražuje učinke konzumiranja insekata na djecu. Kao dio eksperimenta, siromašni osnovci u Zimbabveu u dobi od 7 do 11 godina dobivali su obroke od mopane crva s brašnom od termita svaki dan tijekom razdoblja od jedne godine. Istraživači promatraju kako to utječe na njihovu visinu, težinu, prehranu i kognitivnu funkciju.

Iako sažetak projekta tvrdi da su kukci “kulturološki prihvatljivi” kao hrana u regiji, njihova je upotreba u velikoj mjeri ograničena na one u ruralnim zajednicama koje trebaju spriječiti pothranjenost tijekom vremena slabih žetvi i suša. U opisu projekta stoji da “nedostaje mehanička veza između konzumiranja insekata i zdravlja”, ali se tvrdi da su oni izvori minerala, esencijalnih masnih kiselina i aminokiselina.

Neki stručnjaci, poput dr. Josepha Mercole, upozorili su da redovito konzumiranje insekata može biti opasno. Ističe, na primjer, da insekti sadrže hitin, za kojeg su studije pokazale da izaziva alergije i upale.

Povezano: WEF-ova agenda jedenja kukaca ima za cilj uništavanje ljudskog bitka

Jedna studija sa Sveučilišta California San Francisco otkrila je da hitini mogu izazvati alergijske upalne reakcije u plućima testnih miševa, što je potaknulo istraživače da prouče imaju li neki pojedinci veću osjetljivost na astmu kao rezultat izloženosti “inhaliranom hitinu”.

Druga je studija pokazala da kukci imaju isti potencijal da izazovu alergijsku reakciju kao i rakovi, koji su uobičajeni alergeni. Kada uzmete u obzir činjenicu da su i rakovi i kukci člankonošci, logično je da imaju sličnu sposobnost izazivanja alergija.

Studija iz 2019. ukazala je na druge probleme s konzumacijom insekata kada je za 81 posto procijenjenih farmi insekata otkriveno da ima parazite. U 91 od tih slučajeva, otkriveni paraziti bili su “potencijalno patogeni za ljude”, što je potaknulo studiju da označi jestive insekte “podcijenjenim rezervoarom ljudskih i životinjskih parazita”.

Tu je i činjenica da se mnogi kukci hrane raspadajućim tvarima poput ljudskog otpada, leševa životinja, pokvarene hrane i drugih izvora bakterija, što insekte ulovljene u divljini čini posebno rizičnim izborom za konzumaciju. Neke od bakterija za koje se zna da uzrokuju bolesti kod kukaca su Campylobacter i E. coli.

Povezano: Znanstvenici sada hvale mlijeko žohara, tvrdeći da je „tri puta hranjivije od kravljeg“

Štoviše, budući da se insekti često jedu cijeli, osjetljivi su na kemijsku kontaminaciju putem pesticida i teških metala.

Sve ovo predstavlja još jedan primjer kako se ljudi u najnepovoljnijem položaju koriste kao ispitanici u rizičnim eksperimenti, a sve kako bi se što prije meso zamijenilo cvrčcima i drugim kukcima pod izgovorom pronalaženja održivijih prehrambenih navika.

Naravno, u pozadini svega stoji Svjetski ekonomski forum i nezaobilazni Bill Gates, koji je još 2019. godine uložio u startup za uzgoj insekata, tvrdeći da insekti imaju “opseg da nahrane svijet”. Naravno, ne postoji niti jedan dokaz da je i sam Gates voljan jesti insekte.

Nažalost, medicinski eksperimenti u Africi imaju dugu i užasavajuću povijest, pa se možemo samo nadati da ovaj eksperiment na maloj djeci neće završiti katastrofom za zimbabveanske obitelji.

Provjeri/naturalnews.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

3 KOMENTARI

 1. elita globalističkog kulta je oduvijek bila rasističko-eugenička. ali danas se pretvaraju da su zaštitnici manjina, da se kofol bore protiv svake diskriminacije..itd. Ustvari , po svom podmuklom principou samo stvaraju pomutnju i sukobe, zavađaju ljude, rase i nacije..

  a britanska kraljevska kuće je oduvijek bila rasistička i eugenička.
  Eugenika nije originalni izum Hitlera i nacista, već je originalni izum angloameričke elite, davno prije nacista i Hitlera. Još u 19. stoljeću su u britanksoj eliti, nastale eugeničke oprganizacije Maltuzijanska i Neomalzuzijanska liga i Fabijansko društvo.
  U ranom 20. stoljeću, još prije pojave nacista u Njemačkoj, u SAD-u, Britaniji i drugim zapadnium državama, postojala su “društva za rasnu higijenu”. Tako je postojalo i Aemričko društvo za rasnu higijenu.

  Planirano roditeljstvo, osnovano 1921. sa parama Rockefellera, Carnegieja i ostalih “filantropa”, pod prvotnim imenom “Američka liga za kontrolu rađanja” (ABCL) od početka je bila rasistička, eugenička organizacija, koja je 30-ih godina surađivala sa nacističkim eugeničarima u programima eutanazije u Njemačkoj. ABCL se preimenovala u Planirano roditeljstvo (planned parenthood) početkom 1942., baš nakon što su SAD u prosincu 1941. ušle u rat sa Njemačkom.
  PP je i danas najveća eugenička organizacija za depopulaciju stanovništva, preko financiranja i vršenja pobačaja, sterilizacije i drugih stvari, ponajviše baš u siromašnim zemljama Afrike, Azije i Latinske amerike. Imaju posvuda svoje klinike za pobačaje. PP dobiva ogromnu lovu od američke vlade (iako je Trump to bio privremeno obustavio), od drugih zapadnih vlada, kao i od “filantropa”, mafijaške bande; Rockefellera, Gatesa, Sorosa i mnogih drugih bogataša i koncerna.

  prije nekoliko godina u američkim neazvisnim medijima objavljen podatak da su 75% od svih pobačaja, koje je financirao PP u saveznoj državi New York, pobačaji crnkinja, afroameričkih žena. Tojest; pobačena su najviše crna djeca, sa parama PP-a, tojest elite, koja se kofol pretvara da se bori za prava crnaca.

  osnivačica PP-a, Margaret Sanger bila je teška rasistkinja

  http://konzerva.hr/2021/04/30/dsouza-rasisticko-nasljede-margaret-sanger/

 2. reper Kanye West nedavno nosio je majicu sa natpisom “White matter lives”, što je očito bila provokacija i crvena krpa za mainstrema medije i ostalu ekipu globalističkog kulta. kojoj pripada i BLM-koja je obična organizaija globalnog kulta .

  Poznata židovska organizacija Antidefamations League, čak je taj postupak Westa proglasila “rasističkim”, iako je West crnac. Koji je i ranije dizao živce samozvanim progresivcima, jer je podržavao Trumpa i protivike pobačaja

  https://www.nationalreview.com/news/kanye-west-calls-blm-a-scam-after-wearing-white-lives-matter-shirt/

  https://youtu.be/YTCJHxv4jMA

VEZANO

najnovije