Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaNajnovijeSkinimo djeci maske u školama 3 - Obrasci pravne zaštite djece u...

Skinimo djeci maske u školama 3 – Obrasci pravne zaštite djece u školi

Nastavljamo s doprinosom organiziranom pritisku u oslobađanju naših najmlađih od ludila covid fašizma. Ovaj put prenosimo obrasce pravne zaštite djece u školi, koje je pripremio odvjetnik Mate Knezovićna, a na svojim facebook stranicama objavila stranka Promijenimo Hrvatsku.

Objavu prenosimo u cijelosti, a u prilogu se nalaze 2 obrasca u Word-u. Jedan potpisuje roditelj, a drugi dijete.

DONOSIMO OBRASCE PRAVNE ZAŠTITE DJECE U ŠKOLI

(dijelite)

Kako smo obećali jučer objavljujemo dva obrasca koje je pregledao naš odvjetnik Mate Knezović pomoću kojih možete zaštititi svoje dijete u školi od nošenja maske, cijepljenja i ostalih postupaka koji mu mogu ugroziti zdravlje.

Roditelji su do sada mislili da je sve obvezno i da se mora. Nije tako. Obrasci su sačinjeni u skladu s važećim zakonima RH i Ustava, a u skladu su u Poveljom UN o pravima čovjeka i zaštiti djece.

Nakon što ispunite i službeno urudžbirate u školi od toga trenutka je vaše dijete pravno zaštićeno a svaka radnja koja bi se poduzela prema vašem djetetu bez vaše dozvole postaje temelj za podizanje kaznene prijave protiv ravnatelja škole.

Objavljujemo dva obrasca; jedan potpisuje roditelj a drugi dijete.

Sutra ćemo objaviti sličan obrazac za studente koji su također najmanje rizična skupina i koji pate zbog izostanka predavanja uživo, druženja s prijateljima i zatvorenosti u istom prostoru.

PH nastavlja s aktivnom zaštitom građana, a posebno djece.“

Prvi apel na ovu temu poslali smo 8.kolovoza 2021. godine.

U drugome smo, 25.kolovoza 2021.godine, dali predložak dopisa ravnateljima škola u kojem izvještavate školu da vaše dijete neće nositi masku.

Ovaj treći je i pravno najkonkretniji.

VEZANO

najnovije