Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaNajnovijeŠkolarine i studentski krediti uvjetovani obvezom vršenja pobačaja

Školarine i studentski krediti uvjetovani obvezom vršenja pobačaja

“Dream of Californication…”

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Na udaru kritika Pro-life aktivista našao se prijedlog državnog proračuna savezne države Kalifornije, preciznije stavka, u iznosu od 20 milijuna dolara, u kojoj se predlaže otplaćivanje studentskih kredita onim kalifornijskim zdravstvenim radnicima koji se obvezuju na vršenje pobačaja, a budućim radnicima u industriji pobačaja mogućnost dobivanja stipendije. Ukoliko ga zastupnici prihvate, usvojeni prijedlog može izazvati zastrašujuće poticaje.

„Kako bi zaštitila pravo na sigurne i dostupne usluge reproduktivne zdravstvene zaštite, Uprava će poduzeti niz radnji kako bi održala i poboljšala dostupnost ovih osnovnih usluga” kaže se u sažetku, dodajući: “Uprava će surađivati ​​sa zakonodavnim tijelom na smanjenju prepreka za pristup uslugama pobačaja.” U obrazloženju dalje stoji kako je cilj ovakvog financiranja podržati kalifornijsku kliničku infrastrukturu usluga u području reproduktivnog zdravlja.

Ovaj dio kalifornijskog državnog proračuna izravno je povezan s preporukama Vijeća za budućnost pobačaja Kalifornije, a samo Vijeće broji oko 40 kalifornijskih organizacija te je u njegov rad uključeno sedam podružnica organizacije Planned Parenthood. Vijeće je dakako zaslužno za minimiziranje značaja pobačaja kroz depopulacijsku retoriku i kriptoeugeniku: definira ga kao „osnovnu uslugu“ pod krinkom „reproduktivnog zdravlja“.

Nadu u budućnost Amerikancima trebala bi pružiti nova anketa provedena na nacionalnoj razini u siječnju ove godine, čiji rezultati pokazuju da je većina milenijalaca pro-life orijentirana! Naime 52% ispitanika je navelo da ne odobrava pobačaj nakon što se detektira djetetov otkucaj srca ili bi ga iznimno odobrili u slučaju silovanja, incesta te ukoliko je život majke u opasnosti. (Ovaj postotak bilježi porast od 5% u odnosu na prošlogodišnju anketu!) Više od polovice mladih također se protivilo prisiljavanju zdravstvenih radnika da sudjeluju u pobačajima, ukoliko je to protivno njihovim uvjerenjima.

Sada je sve na podizanju svijesti, lobiranju među političkim elitama i zagovaranju da ovakav prijedlog ne bude prihvaćen u konačni državni proračun Kalifornije, no očito je da bez obzira koliko snažno se zlo zalagalo da ga zatre i uništi, život će uvijek pronalaziti puteve svog opstanka.

VEZANO

najnovije