Nedjelja, 3 prosinca, 2023
NaslovnicaNajnovijeSlovenija proglasila kraj epidemije, restrikcije ostaju – sad je potpuno jasno o...

Slovenija proglasila kraj epidemije, restrikcije ostaju – sad je potpuno jasno o čemu se radi!

„Danas je zadnji dan epidemije u Sloveniji“, riječi su kojima je glasnogovornica slovenske vlade Maja Bratuš započela konferenciju za novinare dana 15.06.2021. godine. I to bi bila izvrsna vijest da iza nje ne slijede rečenice:

“Epidemiološka situacija je povoljna. Za to su zaslužni svi koji su se držali mjera, odlučili se za cijepljenje te se prije svega ponašali odgovorno. Proglašenje kraja epidemije ne znači i ukidanje svih mjera. U Sloveniji je još uvijek 122 ljudi hospitalizirano, od čega je 40 na jedinicama za intenzivnu njegu.

Iako je Slovenija proglasila kraj epidemije, tzv. PCT (preboljeli, cijepljeni, testirani) sustav ostaje na snazi, što znači da će ulaz u zatvorene dijelove kafića te posjećivanje kulturnih i sportskih događaja biti dozvoljeni samo onima koji ispunjavaju jedan od ta tri uvjeta.

Trenutno je u Sloveniji dovoljno doza cjepiva za sve one koji se žele cijepiti. Centri za cijepljenje su otvoreni i svatko se može doći cijepiti, čak i ako nisu naručeni”.

Zdrav razum kaže, ako je proglašen kraj epidemije, to znači da je prestala opasnost iznenadnog povećanja slučajeva neke zarazne bolesti u ljudskoj populaciji u određenom prostoru, koje bitno prerasta očekivani broj slučajeva (incidenciju) u istoj populaciji.

Zbog čega onda ostaju na snazi sve restriktivne mjere koje su donesene tijekom trajanja epidemije? Je li epidemija gotova ili nije?

Sad je valjda potpuno jasno, pa čak i onima koji su dosad bili skeptični, ovdje se ne radi primarno o zaštiti zdravlja i života, nego o postupnom ukidanju ljudskih prava. Malo pomalo, oduzimaju nam komad po komad slobode…maske, slobodno kretanje, obvezno cijepljenje…bit će toga još!

Razmislite i podijelite!

VEZANO

najnovije