Subota, 10 lipnja, 2023
NaslovnicaNajnovijeŠokantni prikaz Isusa Krista kao transgendera u predstavi muzeja Biblije u Frankfurtu...

Šokantni prikaz Isusa Krista kao transgendera u predstavi muzeja Biblije u Frankfurtu uoči Božića

4.8
(42)

Blasfemija

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Muzej Biblije u Frankfurtu postavio je još u lipnju ove godine izložbu kojom želi pokazati kako su LGBTQ teme prisutne u biblijskim studijama. Muzej je u prosincu također ugostio i predstavu u kojoj je Isus Krist prikazan kao transrodni muškarac koji se identificira kao žena.

Iz muzeja poručuju kako izložba pod naslovom „G*tt w/m/d“ ohrabruje posjetitelje da uoče raznolikost spolnih identiteta u biblijskim i modernim vremenima te da otkriju božanski odgovor koji odgovara na sva pitanja: „Dobar si takav kakav jesi.“

Na mrežnim stranicama muzeja predstavljena su tri eksponata izložbe: kip božice Ašere, čije je štovanje bilo izrazito seksualno i povezano s prostitucijom, zatim slika „Novi Adam“ s LGBTQ pride zastavom u duginim bojama (novi Adam je jedan od Kristovih naslova prisutan u Pavlovim poslanicama i njegovoj teologiji a koji označava da s Isusom Kristom započinje novo stvorenje i novi raj), te naposljetku kip drag queen pjevačice Conchite Wurst koji neodoljivo podsjeća na prikaz Isusa Krista.

Pred samu završnicu izložbe, u muzeju je 15. prosinca prikazana predstava „Evanđelje po Isusu, kraljici Neba“ čiji autor Jo Clifford biblijske priče prepričava iz perspektive Isusa Krista kao transrodne osobe. Motivaciju za pisanje ovakve predstave Clifford obrazlaže ovako: „Odgajan sam kao kršćanin i poučen da kada niste sigurni što učiniti, trebate pokušati razmišljati: ‘Što bi Isus učinio?’ Pomislio sam: ‘Pa, što bi Isus učinio da se vratio na zemlju sada i bio ja – trans žena? Što bi ona učinila i što bi rekla?’”

U posljednje vrijeme u njemačkim medijima dolazi do porasta trenda pridavanja pažnje neukusnim, najblaže rečeno, prikazima biblijskih likova kao transrodnih osoba ili čak nastojanja da se Boga učini rodno neutralnim (2 i 3). Službeni stav Katoličke Crkve u Njemačkoj u pitanjima morala spolnosti i LGBTQ osoba nije ujednačen niti usuglašen s Vatikanom (4 i 5).

Što se tiče agresivnih nastojanja primjene političke korektnosti u pogledu prericanja biblijskoga govora o Bogu, treba pojasniti kako Biblija egzaktno donosi Božje tumačenje samog sebe kao Onoga koji nema početka ni nastajanja. Iako se od nas neizmjerno razlikuje i nadilazi nas u svemu, On je naš savršeni uzor. Od Njegova rođenja do Njegove žrtve i smrti na križu pa do Njegovog uskrsnuća iz groba, Biblija spominje drugu božansku osobu – Isusa Krista – izričito kao muškarca. Sin Božji, Sin Čovječji, Princ mira, Kralj kraljeva, Zaručnik Crkve…neka su od biblijskih imena za Isusa Krista. S druge strane, Biblija kada govori o homoseksualnosti tada je to isključivo u kontekstu grijeha. Zbog toga bilo koji pokušaj da se Isusa Krista opiše ili prikaže kao transrodnu osobu moramo gledati kao oskvrnuće i izopačenje Svetog pisma.

„Suptilne“ poruke koje odašilje, ironično, upravo Muzej Biblije u Frankfurtu apsolutno su neprihvatljive i nespojive s istinskom biblijskom slikom Boga te predstavljaju, u najmanju ruku, vrijeđanje vjerskih osjećaja. Religijski inženjering, u kontekstu Velikog reset-a, nedvojbeno želi resetirati i iskvariti predodžbu o Bogu, no neće u tome uspjeti jer On je Bog silni: „I Zvijer bi uhvaćena, a s njom i Lažni prorok koji je u njenoj nazočnosti činio znamenja i njima zavodio one što su primili žig Zvijeri i klanjali se njezinu kipu.“ (Otk 19,20)

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 4.8 / 5. Ukupno glasova: 42

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije