Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaNajnovijeSoros u Davosu: Ukrajina je možda početak 3. svjetskog rata

Soros u Davosu: Ukrajina je možda početak 3. svjetskog rata

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Plašenje ili realna prijetnja?

“Invazija bi mogla biti početak Trećeg svjetskog rata i možda ga naša civilizacija neće preživjeti”, rekao je George Soros u Davosu, prema tekstu govora koji je objavio njegov ured.

“Najbolji, a možda i jedini put da očuvamo našu civilizaciju je čim prije pobijediti Putina. To je najvažnije”, dodao je Soros, te nastavio: „Što je Putin slabiji, to će postajati nevidljiviji. Ne mogu predvidjeti ishod, no Ukrajina sigurno ima izglede u borbi.“

Rusija, površinom najveća država te Kina, drugo najveće svjetsko gospodarstvo, vodeće su članice rastuće skupine država “zatvorenog društva” u kojima je pojedinac podređen državi.

Nadovezujući se na ocjenu američkog predsjednika Joea Bidena koji je rekao da je Zapad u borbi s autokratskim vladama, Soros je pesimističan: “Represivni režimi sada rastu, a otvorena društva su u defenzivi. Danas su Kina i Rusija najveće prijetnje otvorenom društvu.”

Naravno, radi se o zamjeni teza jer Soros provodeći agende svojih „gospodara iz sjene“ promovira tzv. „otvoreni tip“ društva, a da pri tome zapravo samo uski krug ljudi zna njegovu suštinu. U provedbi ovih agendi kreiraju se postavke za lakše upravljanje „odabrane elite“ nad čitavim svijetom, pri čemu se nastoje uništiti i posljednji tragovi starih društvenih sustava.

Conscious Pilat

VEZANO

najnovije