Četvrtak, 30 studenoga, 2023
NaslovnicaEkonomijaSprema nam se dosad neviđena krađa?

Sprema nam se dosad neviđena krađa?

Lukav plan

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

(Mišljenje) I dok malo po malo u main stream medijima „proviruju“ naslovi s problematikom na koju smo upozoravali prije više mjeseci, s druge strane potpuno „opsjednuta“ vlada šalje bezumne poruke vlastitim građanima koje bi im mogle dodatno financijski zagorčati život.

Promatrajući na svjetskoj razini, radi se o nevjerojatno lukavo smišljenoj taktici kako svijet što prije gurnuti u ekonomski kolaps i resetirati ga baš onako kako to zaziva Klaus Schwab. Što se Hrvatske tiče, ekonomska situacija bi mogla biti i znatno gora nego u drugim dijelovima Europe zbog već nam  „upakiranog“ uvođenja eura.

Rečeno je kako uvođenje eura neće samo po sebi donijeti val poskupljenja. Možda i neće, jer će do njegovog formalnog uvođenja, nastavili se ovim tempom, sve ionako poskupjeti, možda i preko sto posto…

Osim što sve komercijalne banke koje rade na teritoriju Republike Hrvatske sada podižu cijene naknada za bankovne usluge, spremaju i na ukidanje preko 50% bankomata, a razmišlja se i o uvođenju naknada za podizanje gotovine. S druge strane, predsjednik vlade poručuje svojim građanima da je sada pravo vrijeme da stave novce iz „madraca i čarapa“ na banku! Tko je tu lud?

Dakle, građani bi prvo trebali položiti sav svoj gotov novac na banke, koje će im onda tada „ljubazno“ naplaćivati enormne naknade za podizanje istog tog novca, a sve pod firmom kako će to „biti jednostavnije kada dođe do konverzije kuna u euro“. Da, za koga jednostavnije? Pa, naravno, za banke…

Osim što se ovim želi prisiliti građane da sve više koriste bezgotovinsko plaćanje, kao jednog od koraka prema digitalnoj valuti Velikog reseta, ovdje se vjerojatno radi i o dosad neviđenoj krađi…a nije da ih nismo imali na ovim prostorima.

VEZANO

najnovije