Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaNajnovijeSrbija ukinula covid potvrde

Srbija ukinula covid potvrde

Šta se čeka?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

I dok mi lamentiramo je li dron koji je sinoć „pao“ usred Zagreba namjerno ili slučajno baš tu pronašao svoje odredište, te kakvog je sastava i „ukusa“ najnovije proteinsko „cjepivo“, iz Srbije dolazi vijest kako je tamošnja Vlada donijela odluku o ukidanju covid potvrda.

Ministrica Darija Kisić Tepavčević rekla je kako ova odluka stupa na snagu od sutra i da još uvijek ostaje preporuka za nošenje maski u zatvorenim prostorima, te dodala kako se ukidaju limiti za okupljanja ljudi u zatvorenom prostoru. Također, izolacija oboljelih u trajanju od najmanje sedam dana i dalje ostaje na snazi jer je to, prema njenim riječima, osnovna protuepidemijska mjera.

„Na osnovu učestalosti obolijevanja i umiranja imamo postupno smanjivanje. Ono što ukazuje na povoljniju situaciju je ukupan broj pregleda na kovid ambulantama, broj hospitaliziranih, a što vodi i smanjivanju potrebnog broja kovid ambulanti. Bolnice su se počele vraćati u normalan režim rada, a u ovom momentu su kovid bolnice nove bolnice koje smo izgradili za vrijeme kovida“, rekla je ministrica Kisić.

Vladi Republike Hrvatske očigledno nije još uvijek stiglo „odobrenje“ da postupi kao susjedna država…samo se nadamo da se „odobrenje“ nije nalazilo u dronu…   

VEZANO

najnovije