Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaVijestiŠri Lanka dobila novog predsjednika koji je član WEF-a i odmah uvela...

Šri Lanka dobila novog predsjednika koji je član WEF-a i odmah uvela QR kod za kupnju goriva

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Sve ide po planu

Da je sve ono što se proteklih tjedana događalo u Šri Lanki samo još jedan čin predstave koja se zove Veliki reset, kako smo i nagađali, potvrđuju i slijedeće vijesti.

Novi predsjednik Ranil Wickremesinghe, odani je član i aktivni suradnik Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) i bivši premijer koji je vršio „zeleni“ pritisak zbog čega je i došlo do trenutne krize goriva, odmah je po svom „ustoličenju“ uveo korištenje QR koda za pristup benzinskim crpkama.

Radi se o tzv. nacionalnom programu racioniranja goriva, kojeg je po nalogu novog predsjednika predstavio ministar energije i energetike Šri Lanke, Kanchana Wijesekera.

“Nakon početnih tehničkih problema, QR sustav FuelPass danas je uspješno testiran. Ovaj pilot projekt nastavit će se prije nego što sljedeći tjedan postane nacionalni. Princip zadnje znamenke na automobilskim tablicama dodatno će smanjiti redove za gorivo u sljedećih nekoliko dana uz ubrzavanje distribucije diljem otoka”, napisao je Wijesekera u svom tweetu.

U skladu s pravilima o kvotama goriva, građani Šri Lanke morat će se prijaviti sa svojim nacionalnim brojevima osobnih iskaznica nakon što se njihova osobna iskaznica i drugi podaci potvrde, a zatim će im se dodijeliti QR kod za pristup benzinu na pumpama diljem zemlje.

Stanovnici Šri Lanke tada će se morati izmjenjivati ​​kako bi dobili gorivo na temelju zadnje znamenke registarskih tablica svojih vozila. Međutim, turistima i strancima će se dati prednost pri nabavi goriva u Colombu (najvećem gradu u Šri Lanki) — vjerojatno da bi se izbjegla još veća šteta za turističku industriju Šri Lanke.

Naoružani čuvari navodno pomažu u provedbi programa racionaliziranja goriva s digitalnim ID-om QR koda. Oni su također bili prethodno raspoređeni na benzinskim crpkama i naoružani kako bi spriječili one s “vozilima koja nisu bitna” u kupnji goriva.

U svibnju je energetski sektor Šri Lanke došao do točke potpunog kolapsa i od tada nastavlja silaznu putanju.

U to vrijeme, tada novoizabrani premijer Ranil Wickremesinghe upozorio je građane da je zemlja ostala bez goriva i da će sljedećih nekoliko mjeseci biti najteži u njihovim životima.

Od tada ga gomila bijesnog naroda pokušava otjerati iz zemlje, ali ne toliko efikasno kao njegovog prethodnika, koji je bio prisiljen pobjeći prije nego li su ga se uspjeli domoći u njegovoj rezidenciji.

Foto naslovnice: screenshot www.blckbx.tv

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije