Subota, 23 rujna, 2023
NaslovnicaVijestiŠto je uzrok šumskim požarima u Kanadi?

Što je uzrok šumskim požarima u Kanadi?

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Klimatske promjene

Kako prenosi thepeoplesvoice.tv, „sve je spremno da mainstream mediji u Kanadi okrive ‘klimatske promjene’ za nedavne šumske požare u zemlji, unatoč uhićenju više piromana“.

Kako se šumski požari šire zapadnom, središnjom i istočnom Kanadom, glavni mediji nastavljaju implicirati da su klimatske promjene glavni krivac, iako sve veći broj izvješća pokazuje da su piromani uhićeni u vezi s desecima podmetnutih požara u zemlji.

Čelnik Narodne stranke Kanade Maxime Bernier čak je tweetao: “Nekoliko piromana uhićeno je proteklih tjedana u različitim provincijama zbog paljenja šumskih požara. No lažljivi probuđeni mediji i političari stalno ponavljaju da je globalno zatopljenje uzrok.” 

Life Site News izvještava: Ozbiljna priroda šumskih požara natjerala je Kanađane da se zapitaju zašto su se tako brzo proširili, pogotovo jer mnoga pogođena područja obično nisu pogođena šumskim požarima ovog stupnja ili u ovo doba godine. 

Proteklih mjeseci Kraljevska kanadska konjička policija (RCMP) uhitila je nekoliko piromana koji su optuženi za paljenje požara u nekoliko provincija uključujući Novu ŠkotskuYukonBritansku Kolumbiju i Albertu. Motivi paljenja vatre nisu jasni. 

Jedan Albertanac, John Cook, uhićen je i optužen s 10 slučajeva podmetanja požara nakon što je izazvao niz šumskih požara u i oko Cold Lakea, zaseoka blizu Edmontona. 

Osim oštećivanja vozila i građevina, Cook je optužen i za paljenje Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana u Cherry Groveu, Alberta. 

Muškarac iz Vancouvera optužen za podmetanje požara pušten je na slobodu do suđenja 9. listopada, a kap. Michael Gauthier koji tvrdi da on ne predstavlja opasnost da dodatno pali vatru.

“Ovaj incident nije bio slučajan po prirodi i ne vjerujemo da postoji opasnost za druge članove javnosti ili tvrtke od pojedinca koji je uhićen”, izjavio je Gauthier. 

Unatoč brojnim uhićenjima, glavni mediji i dalje objavljuju članke koji šumske požare pripisuju klimatskim promjenama. 

“Porast ekstremnih šumskih požara izravno je povezan s emisijama iz naftnih kompanija u novoj studiji”izvijestila je Canadian Broadcasting Corporation (CBC).  

“Kanadski šumski požari najnovija su skupa klimatska katastrofa koju javni izvještaji ne uspijevaju zabilježiti”glasio je još jedan CBC-jev naslov.  

“Klimatske promjene povećavaju rizik od šumskih požara u zemlji, kažu stručnjaci”potvrdile su Global News.  

Unatoč ovim tvrdnjama, statistika kanadske Nacionalne baze podataka o požarima otkriva da su šumski požari diljem Kanade smanjeni posljednjih godina, a vrhunac su dosegli 1989. godine. 

Grafikon iz Kanadske nacionalne baze podataka o požarima koji prikazuje prevalenciju požara u Kanadi od 1980. do 2021.

Provjeri/thepeoplesvoice.tv

Foto naslovnice: screenshot thepeoplesvoice.tv

P O D I J E L I !

VEZANO

najnovije