Četvrtak, 8 lipnja, 2023
NaslovnicaVijestiStručnjaci poručuju američkim bolnicama da prestanu s masovnim testiranjem na Covid –...

Stručnjaci poručuju američkim bolnicama da prestanu s masovnim testiranjem na Covid – „To je gubitak novca i vremena liječnika“

5
(9)

Zapratite nas na Telegramu: https://t.me/provjeri_hr

Naknadna pamet

Utjecajni panel stručnjaka za zarazne bolesti rekao je američkim bolnicama da prestanu testirati sve nove prijeme na Covid.

Tvrde da testiranje koštaju previše za pacijente i pružatelje usluga i sada obeshrabruju bolnice od opterećujućeg testiranja koje povećava vrijeme čekanja u bolnicama i gužve, kao i financije.

Revidirane smjernice Američkog društva za zdravstvenu epidemiologiju promijenile su njihove rane smjernice za pandemiju, prema kojima je bolnicama rečeno da pažljivo prate tko je stigao s virusom.

Kako izvještava Mail Online, „takva politika ima malo ili nimalo koristi kada se slijede druge mjere ublažavanja kao što su nošenje maski i pravilna ventilacija, i povećava teret troškova za zdravstvene sustave.“

Panel je uključivao spominjanje studija koje pokazuju da probir prije prijema zapravo može spriječiti pacijentovu sposobnost da dobije njegu koja im je potrebna i čini malo u sprječavanju prijenosa.

Ova promjena dolazi jer postoje nade da se američka „trostruka epidemija“ gripe, Covida i respiratornog sincicijalnog virusa (RSV) konačno povlači.  

Ovi stručnjaci također su primijetili da bolnička politika univerzalnog testiranja na Covid stvara efekt kašnjenja pacijenata u odjelima hitne pomoći.

Potreba za testiranjem prije primanja, dovodi do duljeg vremena čekanja u bolnici.

Ustanove koje se suočavaju s priljevom pacijenata s gripom, RSV-om i Covidom ne mogu si priuštiti da imaju prenatrpan hitni odjel s ljudima koji nemaju pristup specijaliziranoj skrbi.

Panel je napisao: „Korištenje asimptomatskog probira jedinstven je alat koji zahtijeva mnogo resursa i vjerojatno se previše koristi.“

Nove smjernice objavljene su u časopisu Infection Control & Hospital Epidemiology.

Provjeri/newspunch.com

Foto naslovnice: pixabay.com

P O D I J E L I !

Ocijenite članak

Kliknite na srce za ocjenu!

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 9

Zasad nema glasova! Budite prvi tko će ocijeniti članak!

VEZANO

najnovije